30 Ekim 2007 / Salı - 23:10

BM, ABD'den Küba'ya 45 yıldır uyguladığı ambargoyu kaldırmasını istedi

      Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, yine ezici bir çoğunlukla, ABD’nin Küba’ya 45 yıldır uyguladığı ekonomik ambargoyu kaldırmasını istedi.
      BM’nin 192 üyeli genel kurulunun 1992’den bu yana 16.sı benimsenen ve bir ritüel durumuna gelen karar tasarısı, 4’e karşı, 184 oyla kabul edildi, 1 üye ülke ise çekimser oy kullandı.
      ABD tarafından Küba’ya uygulanmakta olan ekonomik, ticari ve mali ablukanın kaldırılmasının gerekliliğine vurgu yapan karar tasarısında, tüm ülkelere, BM Sözleşmesi’nin ve uluslararası hukukun ticaret ve seyrüsefer özgürlüğü hatırlatıldı ve ambargoyu uygulamama veya uygulayanlara vazgeçme çağrısı yapıldı.
      Tasarıya, geçen yıl olduğu gibi ABD, israil, Palau ve Marshall Adaları karşı oy verirken, Mikronezya ise çekimser oy kullandı.
     

     
Yorumlar (1)

Küba

komünist değilim ve olmamda ama bu küba'ya helal olsun abedeye kafa tutuyo ya

[23:56 - TuRKiSH_WaRRiOR]   yazarın tüm yorumları






© Copyright 2007 Milliyet.