Aynı anda 153 okulun temsili açılışı yapıldı
BAHAR ATAKAN Adıyaman DHA
Milli Eğitim Bakanlığı'nın AB hibeleriyle yürüttüğü Temel Eğitime Destek Projesi (TEDP) kapsamında yaptırılan 153 okulun temsili açılışı da önceki gün Adıyaman'da Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından yapıldı.
Hakkâri'deki saldırıda şehit olan er Abdurrahman Doğan'ın isminin verildiği okuldaki törende konuşan Çelik, Doğan ile aynı saldırıda şehit olan 11 erin isimlerinin 153 okuldan birine verildiğini belirterek, "Şehitlere vefa borcumuzu ödedik" dedi.
5 yıl süreli TEDP'nin 100 milyon euro'luk bütçeye sahip olduğunu ifade eden Çelik, özetle şunları söyledi:
"Her yıla 20 milyon euro düşer. Projenin parasında değiliz. 20 milyon euro, eğitim harcamamız açısından kayda değer bir para değil. Eğitim harcamalarımız karşısında bu miktar okyanusta bir damla.
Türkiye yılda 1.5 milyar euro yatırım yapıyor. Önemsediğimiz, AB tecrübesinden ve birikiminden faydalanmak."

Cafe