
|
|
|
 |
|
|
RP’den AKP’ye yeni imaj
ELİF DEMİRCİ İzmir DHA
Kapatılan Refah Partisi’nin İzmir il başkanlığını ve bir dönem milletvekilliğini yapan İsmail Yılmaz, AKP’ye geçtikten sonra büyük değişim yaşadı.
Üye olarak girdiği İzmir İl Genel Meclisi’nin başkanlığını yapan Yılmaz, RP’deyken bıraktığı çember sakalını AKP’ye geçerken kesti. Yılmaz, meclisin 4’üncü döneminin ilk oturumunda ise çene sakalıyla görenleri şaşırttı.
Nereden nereye?
İzmir’de kapatılan RP’in ağır topları arasında yer alan İsmail Yılmaz, bir dönem il başkanlığı yaptı, 1995 genel seçimlerinde de TBMM’ne girdi. O dönem Milli Görüş’ün lideri Necmettin Erbakan’la arası çok iyi olan Yılmaz, teşkilat içinde de sevilen bir yöneticiydi. İsmail Yılmaz, kurucuları arasında yer aldığı AKP’ye geçerken çember sakalını kirli sakala çevirdi. Ardından sadece bıyık bıraktı. Uzun süre sakalsız ve bıyıksız olan Yılmaz, İl Genel Meclisi’nin 4’üncü döneminin ilk oturumunu ise çene sakalıyla açtı. Siyasetteki deneyimi, uzlaşmacı, espirili kişiliği ve tarafsız meclis yönetimiyle CHP sıralarından da alkış alan Yılmaz, sohbet ortamında meclis üyelerine yeni imajını nasıl bulduklarını da sordu. Meclis üyelerinden destek gördü.
Salsa yapmıştı
İzmir’in aday olduğu EXPO 2015’i düzenleyen Uluslararası Sergiler Bürosu’nun (BİE) delegelerinin, iki hafta önce kentte ağırlanması sırasında da İsmail Yılmaz renkli kişiliğiyle ön plana çıktı. Yabancı delegelere vapurda verilen yemekte, EXPO Tanıtım Kurulu Başkanı Solmaz Ünaydın ile salsa yapan Yılmaz, delegelerle de tek tek ilgilendi.
|
|
|

|
|