'Uzakdoğu derisi iktidarsız yapar'
Deri Tanıtım Grubu'nun sözcüsü Erdal Matraş, Türkiye'nin kaliteli deri ürünlerini tanıtmaya devam edeceklerini söyledi. Matraş, "Uzakdoğu'dan gelen deri, kansere, solunum yetmezliğine, hamilelikte düşüğe ve erkeklerde iktidarsızlığa neden oluyor" dedi
EKONOMİ SERVİSİ
Deri Tanıtım Grubu (DTG) sözcüsü Erdal Matraş, Uzakdoğu'dan gelen derinin, 37 çeşit kansere, solunum yetmezliğine, hamilelikte düşüğe ve erkeklerde iktidarsızlığa yol açtığını ileri sürdü. Matraş, "Bizim Uzakdoğu'dan aldığımız ayakkabı ve çantalar AB ülkelerinin önünden bile geçemez" dedi.
Türkiye 'nin deri ürünlerini İtalya'dan ve İspanya'dan değil Uzakdoğu ülkelerinden ithal ettiğini dile getiren Matraş, Türk halkının, Türk derisi giymek yerine, kendini insan sağlığını tehdit eden deri ürünlerine teslim ettiğini iddia etti. Matraş, "Uzakdoğu'dan gelen deri çeşitli riskler, zararlı kimyevi maddeler taşıyor. Aldığımız deri ürün her gün derimizle temas ediyor" dedi.
Matraş Türk derisinin tanıtımı amacıyla 2 yıl önce kurulan DTG'nin yaptığı faaliyetler sonucunda Türkiye'de satışların yüzde 20 oranında arttığını söyledi. Matraş, geçen yıl hedef ülke olarak belirlenen ABD'de deri fuarı düzenlediklerini, aynı fuarı 2008 yılının Şubat ayında tekrarlayacaklarını dile getirdi. Matraş, ABD'deki deri pastasının 1.5 milyar dolar olduğunu, Türkiye'nin bu ülkeye yalnızca30 - 35 milyon dolarlık ihracat yaptığını bildirdi.
İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) ve DTG'nin verilerine göre, deri sektörü 2006'da 237 milyon dolarlık ayakkabı, 154 milyon dolarlık çanta ve saraciye, 348 milyon dolarlık konfeksiyon ve 144 milyon dolarlık ham deri ihraç etti.

Cafe