Fener'in ev ödevi!
Zico, grup birinciliğini hedeflediklerini söyledi, "Evimizdeki maçları kazanmalıyız. Bunu başarabilirsek üst tura çıkarız. Yani kendimize bağımlıyız" dedi. Brezilyalı hoca, "PSV maçını kazanırsak fark dört olur" diye konuştu
YUSUF KOBAL
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, PSV maçı öncesinde bir basın toplantısı düzenledi, Şampiyonlar Ligi'nde devam edebilme şansını ve bugünkü karşılaşmada olabilecekleri yorumladı.
İki ekibin de birbirini tanıdığını, ikisinin de büyük takımlar olduğunu vurgulayan Brezilyalı teknik adam, "PSV'nin tecrübesi var, kaliteli oyuncuları var. Ancak önemli olan saha içinde yapılanlardır. Cezalı Deivid ve Lugano olmayacak. Ancak onların yokluğundan etkilenmeyecek bir ekip kurmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Her maçı kilit olarak gördüklerini belirten Zico, sözlerine şöyle devam etti:
"Kazanırsak PSV ile aradaki fark 4 olur. Bu da avantaj sağlar. Kendimize bağımlıyız. Evdeki maçları kazanırsak üst tura çıkarız. Kendi evinde iyi sonuçlar almış takımlar avantajlı. "
'Neden olmasın'
Grup birinciliğini hedefleyen Zico, "Ben olumlu düşünen bir insanım. Neden olmasın? Fenerbahçe büyük bir ekip ve Avrupa'nın önde gelen takımlarından bir tanesi. Kadrosunda kaliteli oyuncular bulunuyor. Ancak PSV maçının sonucuna göre kadro takviyesi hakkında yorum yapabiliriz" diye konuştu.Zico ile birlikte basının karşısına çıkan Vederson ise "No way out" yazılı tişörtüyle toplantıya katıldı. Fenerbahçe tarihinin belki de en mühim maçlarından birini oynayacaklarını ifade eden Brezilya asıllı oyuncu, "Carlos, Edu, Lugano, Alex ile oynamak benim için çok önemli. Bunlarla oynadığınızda bazen kendinizi aşabiliyorsunuz" dedi.
DEVLER LİGİ'NDEKİ YÜZAKIMIZ, 15 GÜN ÖNCE ELİNDEN KAÇIRDIĞI PSV'Yİ DEVİRMEK İSTİYOR
FENERBAHÇE
VolkanGökhan
Yasin
Edu
R.Carlos
Colin
Aurelio
Deniz
Vederson
Alex
Semih
PSV EINDHOVEN
GomesSalcido
Marcellis
Alcides
Bakkal
Perez
Kromkamp
Simons
Mendez
Farfan
Lazovic
STAT: Şükrü Saracoğlu,
SAAT: 21.45, HAKEM: Alain Hamer (Lüksemburg), YAYIN: Star
SAKAT: Serdar, Kezman, Tümer (Fenerbahçe),
CEZALI: Lugano, Deivid (Fenerbahçe), Addo (PSV)
8 maçtır yenilmiyor
Avrupa kupalarında son 8 maçtır mağlup olmayan Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü Zico'nun başarısı göze çarpıyor. Bugüne kadar sarı - lacivertlilerin başında 17 maça çıkan Brezilyalı çalıştırıcı, bunların 8'inden galibiyetle ayrılırken, 6'sı berabere, 3'ü de yenilgiyle sonuçlandı. Zicolu Fenerbahçe, rakip filelere 33 gol atarken, kalesinde de 17 gol gördü.
| Organizasyon | O | G | B | M | A | Y |
| UEFA Kupası | 54 | 18 | 10 | 26 | 72 | 91 |
| Şamp. KK. | 33 | 9 | 4 | 20 | 30 | 70 |
| Şamp. Ligi Ö.E. | 12 | 6 | 3 | 3 | 19 | 10 |
| Şamp. Ligi | 27 | 7 | 4 | 16 | 26 | 47 |
| Kupa G.K. | 9 | 3 | 1 | 5 | 11 | 11 |
| TOPLAM | 135 | 43 | 22 | 70 | 158 | 229 |
| TAKIMLAR | O | G | B | M | A | Y | P |
| Inter | 3 | 2 | 0 | 1 | 4 | 2 | 6 |
| FENERBAHÇE | 3 | 1 | 2 | 0 | 3 | 2 | 5 |
| PSV | 3 | 1 | 1 | 1 | 2 | 3 | 4 |
| CSKA | 3 | 0 | 1 | 2 | 4 | 6 | 1 |
Bugün: 21.45 Inter - CSKA
Tümer'de son dakika şoku
Sarı - lacivertlilerde, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı PSV maçı öncesinde Tümer şoku yaşandı.
Fenerbahçe'nin önceki gün yaptığı antrenmanda sağ dizine darbe alan futbolcunun bugünkü karşılaşmada forma giyemeyeceği açıklandı. Kulüp doktoru Piyer Arzuman dizinde şişlik bulunan oyuncunun maç kadrosundan çıkarıldığını ve tedavisine başlandığını ifade etti.
Takımın dün yaptığı son antrenmanı izlemek için Samandıra'ya gelen Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler, burada futbolculara moral verdi. Sarı - lacivertliler, 15 dakikası basına açık yapılan idmanda taktik çalıştı.
Teknik Direktör Zico'nun, cezalı Lugano ile Deivid'in yerine, Yasin ile Colin Kazım'ı ilk 11'e dahil edeceği öğrenildi.
Yıldırım'dan sürpriz destekFutbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un futbolun sorunları ve çözüm önerileri için dün yaptığı çağrıya Kulüpler Birliği'nden olumlu yanıt geldi. Kulüpler Birliği Vakfı'nın yarın yapılması gereken seçimli genel kurulu 15 Kasım'a ertelenirken, yine yarın Futbol Federasyonu Başkanı ve temsilcileri ile bir araya gelinmesi benimsendi. Bu çağrıya sadece Beşiktaş olumsuz yanıt verdi.
Genel kurulunda Özhan Canaydın'ın başkanlığı bırakmasına kesin gözüyle bakılırken, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan sürpriz bir hamle geldi. Yıldırım, rahatsızlığı nedeniyle dinlenen Canaydın'ın, istemesi halinde bir dönem daha başkan olabileceğini belirtti. Sarı - lacivertlilerin başkanı, bu görüşünü Kayserispor Başkanı Recep Mamur'a açtığı öğrenildi.
Cadı kazanı gibi
PSV Eindhoven Teknik Direktörü Jan Wouters, Şükrü Saracoğlu Stadı'nın atmosferini "Cadı kazanı" benzetmesiyle değerlendirdi. Wouters, "Buranın tam bir cadı kazanı olduğunu biliyorum. Maçta gol atıp bu cadı kazanındaki insanları susturmayı hedefliyoruz. Buradaki atmosfer harika. Hiçbir yerde görülmemiş olabilir. Atmosferden de zevk almamız gerekiyor" dedi.
Kaleci Gomes ise şunları söyledi: "Önümüzde çok önemli maçlar var. Hangi takımların gruptan çıkacağı son maçta belli olacak. Biz de en iyi sonuç alarak ilk 2 içinde yer alıp gruptan çıkmayı hedefliyoruz."
Öte yandan Hollanda ekibi dün maçın oynanacağı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda son idmanını yaparak çalışmasını tamamladı.
Hayran kaldılar
Hollanda Ligi'nin üç önemli takımı PSV, Ajax ve Feyenoord'un kulüp televizyonlarının yetkilileri, Fenerbahçe TV'yi ziyaret etti, sarı - lacivertlilerin çalışma düzenine ve teknik imkanlarına hayran kaldı. Ezeli rakip olmalarına rağmen pazarlama, yayın hakları ve reklam konusunda ortak hareket eden üç kulübün yetkilileri, Fenerbahçe TV Genel Müdürü İhsan Topaloğlu ve Haber Müdürü Yasir Kaya ile bir araya geldi.
Figo'nun ayağı kırıldı
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Inter'de Figo'nun ayağı kırıldı. Juventus karşılaşmasında Nedved'in müdahalesiyle yerde kalan Portekizli oyuncunun sağ ayak fibula kemiğinin kırıldığı, en az üç ay sahalardan uzak kalacağı ifade edildi.

Cafe