Geyikler doğal ortama kavuştu
İSTANBUL Milliyet
İstanbul'da bir hayvanat bahçesi için Hollanda'dan getirtilen, ancak ülkeye girişleri yasak olduğu için yaklaşık bir aydır gümrük alanında tutulan 5 geyik, Atatürk Orman Çiftliği'ne götürüldü.
Yenibosna'da özel kargo şirketine ait bir antrepoda kafes içinde bakılmakta olan "Dama, Dama" cinsi geyikler, Ankara Atatürk Orman Çiftliğine doğal ortama eşdeğer bir parkta yaşamlarını sürdürecek.
İstanbul İl Tarım Müdürü Ahmet Kavak, deli daha hastalığı yüzünden yaklaşık 10 yıldır Hollanda'nın da aralarında bulunduğu bazı Avrupa ülkelerinden geviş getiren hayvanların ithalatının yasak olduğunu hatırlattı. Kavak, "Geyikleri getirten hayvanat bahçesi Sahibi Halit Sümbül'ün tüm ithalat, ihracat işlemleri ve vergileri ödeyerek bunları Devlet Üretme Çiftliği'ne hibe etmesi üzerine, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker tarafından ilk kez bir defaya mahsus olmak üzere izin verilmiştir" diye konuştu.

Cafe