|
 |
|
|
Alsancak’ta su balesi!
Bence / Fatih Tanfer
Karşıyaka, Elazığspor karşısına geçtiğimiz hafta Boluspor maçında 3 puan elde eden kadrosuyla çıktı. Konuk, 11 deplasman sınavında topladığı 11 puanla dikkat çeken bir ekipti. Müsabaka başlar başlamaz Elazığspor’un oyun düzeni belli oldu. Doğu temsilcisi savunmada çakılı olan bir dörtlü ile bu dörtlünün önünde Bahtiyar ve Can’ı çift ön libero oynattı. Orta alanı kalabalık tuttu, ileride tek forvet Bülent Karaman’la gol arayıp, bir puanı hedefledi. Karşıyaka ise bu trendi kırmak için sağdan İnanç, soldan Sezer Sezgin’le kanat akınları geliştirmeye çalıştı. Ancak maçın ilk yarısına, bardaktan boşanırcasına yağan yağmur damgasını vurdu.
Zemin, oyunu yavaşlattı
İki takımın da oyun düzeni bozuldu, saha şartları ağırlaştı. Kaf Kaf’ta orta alan oyuncuları, öne oynayıp, öne koşup, rakip defansın dengesini bozma düşüncesini uygulayamadı. Kanatlardan top gelmedi. Olumlu bir atak gelişmedi. İleride oynayan Elazığsporlu Ali Çevik’in yakın markajında olan Şehmus ve Özgür yalnız kaldı. Ancak bu yarı için oyun sistemini eleştirirken, saha ve havadaki olumsuz şartları gözardı etmemek, insaf ölçüsünü aşmamak gerekir.
30. dakikadan sonra Karşıyaka, fizik gücünü daha iyi kullanmaya başladı, ikili mücadeleleri kazandı, kendi alanından daha hızlı çıktı, pozisyonlar aradı. Etkili olmaya da başladı, ancak bu arada defansın yerleşim hataları yüzünden Elazığsporlu Bülent Karaman iki net pozisyon kaçırdı. İlk 45 dakikanın sonlarında KSK defansı ile forveti arasında 50 metrenin üzerine çıkan mesafe ve ağır zemin oyunu çok yavaşlattı. Hakemin bitiş düdüğü futbolcuların adeta kurtuluşu oldu.
Şehmus’un kişisel çabası
Karşıyaka ikinci yarıda rüzgarı da arkasına alarak hücum etkinliğini artırmayı amaçladı. Ancak önce saha şartları, sonra rakiple yapılan mücadele adeta su balesini andırıyordu. Fiziki koşullara uygun bir tarzda uzun topla defans arkasına adam kaçırmayı hedeflese de; iki metre ileriye bile gitmeyen top, bir türlü kaleye atılamayan şut, orta alanda kilitlenen mücadele gole izin vermedi. İleri uçta Özgür’ün yerine Serkan’ın girmesi ile beklenen hareketlilik de gerçekleşmedi. Dakikalar ilerledikçe Elazığspor’un direnci arttı, KSK’nin teknik verimi düştü. Bunun sonucunda da takımın koordinasyonu bozuldu. Yeşil-kırmızılı ekip, Şehmus’un kişisel çabalarıyla, birisi uzatma dakikalarında olmak üzere yakaladığı iki pozisyonu değerlendiremeyince, beraberliğe razı oldu. İzmir ekibi, yukarılara tırmanabileceği bir maçta çok kıymetli iki puanı kaybetti. Yağmura rağmen tribündeki yerini alan ev sahibi taraftarlar, üzerlerine düşen görevi eksiksiz yerine getirdi.
ege@milliyet.com.tr
|
|
|

|