MİLLİYET, ZORLU RAKİBİMİZ NORVEÇ'İN KAMPINA GİREN TEK TÜRK GAZETESİ OLDU
'1 puan olsun, bizim olsun'
Teknik Direktör Hareide, ofansif futbolla Türkiye'yi baskı altına almak istediklerini söyledi, "Rakibimiz de kazanmak zorunda. Bu hücum futboluna yönelmesi demek, Yani bizim için ideal durum. İki puan öndeyiz. Maç bitiminde en azından böyle kalmak istiyoruz" dedi
İRFAN KURTULMUŞ
Avrupa Şampiyonası elemelerindeki kader maçımızda karşılaşacağımız Norveç'in, başkent Oslo'daki kampına sadece MİLLİYET girdi.
Norveçli futbol otoriteleri, kendi takımlarının evinde kazanmakta zorluk çektiğini hatırlatıyorlar, Türkiye'nin de maratonun ilk maçlarında şansıyla puanları topladığını ileri sürüyorlar. Ancak Norveç Teknik Direktörü Aage Hareide, rahat tavırlarıyla dikkat çekerken, en az bir puan için oynayacaklarının sinyalini de veriyor.
Hareide, 17 Kasım'da Ullevaal Stadı'nda oynanacak karşılaşma için birbirinden ilginç açıklamalar da yaptı. İşte noktasına virgülüne dokunmadan, Norveçli teknik adamın tespitleri:
"Çok zorlu ve çekişmeli karşılaşma olacak. Mücadelenin Türkiye, Norveç ve Yunanistan arasında geçeceğini daha önce söylemiştim. Türkiye ve Norveç arasındaki ikincilik mücadelesi zorlu, sert ve heyecan verici olacak. Türkiye, birçok oyuncu değiştirdiği için, karşımızda nasıl bir kadro bulacağımı bilemiyorum. Ama rakibimizin gücünü ve zayıf taraflarını biliyoruz. Kendi sahamızdayız. Ofansif oynayıp, Türkiye üzerinde baskı kurarak, bu şansı çok iyi değerlendirmek istiyoruz".
"İki puan önde olmamız, Türkiye'nin hücum futboluna yönelmesi demek. Rakibimizin bu anlayışta futbol oynaması durumunda, bırakacağı boşluklardan yararlanmak istiyoruz. Bu da bizim için ideal bir atmosfer".
"Sıcak havayı severiz"
"Soğuk hava bizim için bir avantaj değil. Çünkü biz de sıcak havayı severiz. Bu nedenle havanın bize bir avantaj sağlayacağını sanmıyorum. Fatih Terim'in kamuoyu baskısı altında olduğunu biliyorum. Biz, Milli Takım hocaları iki maç kazanamadık mı, maalesef baskı altına alınıyoruz"."Türkiye karşılaşması bizim için çok önemli demiştim. Bu nedenle, saha avantajımızın yanı sıra seyircimizden de büyük destek bekliyoruz. Norveç halkının cumartesi günkü maça ne kadar değer verdiğini biliyorum. Tribünleri dolduracaklarından kuşkum yok"
"Şans yüzdesi vermek istemiyorum. Şu anda iki puan öndeyiz. 90 dakika bittiğinde en azından aynı durumda kalmak istediğimizi söyleyebilirim".

Cafe