E-postalı rapor!
Süper Lig hakemleri de internet çağına ayak uydurdu. Hakemler ligin 13. haftasından itibaren yönettikleri maçla ilgili raporlarını müsabakanın bitiminden sonra e-posta yoluyla MHK'ya iletecek
Hakemler maç raporlarını ligin 13. haftasından itibaren müsabakanın bitiminden hemen sonra elektronik posta olarak MHK'ye gönderecek.
Merkez Hakem Kurulu'nun milli maç nedeniyle lige verilen aradan yararlanarak İstanbul'da süper lig hakemleri için düzenlediği seminerde dağıttığı dizüstü bilgisayarlar raporların hiç bekletilmeden ve aracı kullanılmadan iletilmesini sağlayacak.
38 Süper lig hakeminden 36'sının katıldığı ve iki gün seminerin dünkü bölümünde "bire bir" görüşmeyle hakemlere hatalarını anlatan MHK Başkanı Hilmi Ok ve başkan yardımcısı Sabri Çelik daha çok moral motivasyonun yükseltilmesi için çaba gösterdi.
Kulaklıklar Gümrük'te
Bu sezon en çok eleştiri alan ve hataların odağı haline gelen yardımcı hakemlerin iki günlük seminere çağrılmaması ise değişik yorumlara neden oldu. 70 kişilik yardımcı hakem kadrosunun gelecek hafta İstanbul'da biraraya gelebileceği bildirilirken, MHK başkanı Hilmi Ok'un yardımcılarla ilgili özel bir oturum planladığı ileri sürüldü.UEFA'nın tavsiyede bulunduğu kulaklık-mikrofon setiyle ilgili yurt dışı siparişini Eylül ayında veren MHK'nin, Türkiye'ye gelen malzemeleri gümrük işlemleri tamamlanmadığı için hakemlere dağıtamadığı öğrenildi. Gümrük vergileriyle ilgili prosedürün tamamlanmasından sonra en geç iki hafta içinde kulaklıkların hakemlere zimmetleneceği, kullanımıyla ilgili de bir seminer verileceği vurgulandı.

Cafe