TBMM BAŞKANI TOPTAN:
Sivil toplum karnemiz zayıf
ANKARA Milliyet
TBMM Başkanı Köksal Toptan, terörle baş edebilen ülkelerin demokrasisini sağlam tutan devletler olduğunu belirterek, "Terörle mücadelede zafiyet göstermeden, biz de bunu başaracağız" dedi.
Toptan, dün TBMM Genel Sekreterliği ve Yasama Derneği'nin birlikte düzenlediği, "Yasama Sürecinde Sivil Toplum Katılımı: Bir Sistem Arayışı" konulu panelde, Türkiye'nin önünde zor bir sürecin bulunduğunu söyledi.
Toptan, Türkiye'nin zaman zaman 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını içeren karar tasarılarıyla, zaman zaman da terörle uğraştığını, enerji, imkân ve kaynaklarını başka alanlara aktarmak zorunda bırakıldığını belirtti.
Sivil toplum örgütlerinin Türkiye'de henüz istenilen sayıda ve nitelikte olmadığını belirten Toptan, Batı toplumlarında her iki kişiden birinin sivil toplum örgütlerine üye olduğunu, Türkiye'nin bu alanda hâlâ alması gereken çok büyük bir yol bulunduğunu bildirdi. Toptan, Türkiye'nin STK karnesinin iyi olmadığını da söyledi.

Cafe