Yasada büyük çelişki
Hükümet, hazırladığı tasarıda, yeni futbol yasasının yürürlüğe girmesinden 30 gün sonra seçimli genel kurul yapılmasını öngörürken, Futbol Federasyonu'na gönderilen tasarıda bu sürenin 3 ay olarak ifade edildiği ortaya çıktıCEMAL ERSEN
Futbol Federasyonu'nun Kuruluş ve Görevleri hakkındaki 3813 sayılı yasada hükümet tarafından yapılan yasa değişikliği 30 gün içerisinde seçimli genel kurul yapılmasını öngörürken, bakanlığın federasyona gönderdiği taslakta bu sürenin üç ay olduğu ortaya çıktı.
Bakanlığın, TBMM'ye gönderdiği yasa tasarısı ile Futbol Federasyonu'na önceki gün akşam saatlerinde yolladığı tasarının birbirinden çok farklı içerik taşıması, genel kurul delege yapısının ise tamamen değiştirilmesi kafalarda soru işaretleri yarattı.
FIFA izin vermez
Başkan Haluk Ulusoy ile yıldızı barışmayan AKP hükümetinin Futbol Federasyonu'nu devirme planı olarak nitelendirilen ve TBMM'ye sevk edilen yasa tasarısının, FIFA tarafından kesinlikle kabul edilmeyeceği öğrenildi.Yasal bir düzenleme ile seçimli genel kurul yapılması girişimine FIFA'nın onay vermeyeceğini bildiren yetkililer, tasarının bu şekliyle TBMM'de onaylanması durumunda Türkiye ile FIFA arasında yeni bir krizin patlak vereceğine dikkat çekti. Tasarıya göre bir ay içinde yapılması öngörülen genel kurulda seçilecek federasyonun 2017'yee kadar görevde kalacağı yolundaki hükmün ise FIFA statüsüne tamamen aykırı olduğu kaydedildi.
Haziran'da uyarmıştı
FIFA, 26 Haziran'daki olağan mali genel kurulu, seçimli oturuma çevirmeyi planlayan Ulusoy muhaliflerinin girişimi üzerine yasada yapılmasını istediği düzenlemeleri Futbol Federasyonu'na göndermiş, sert uyarıda bulunmuştu. FIFA'nın talepleri söz konusu genel kurulda onaylanarak gereğinin yapılması için hükümete iletilmişti.Haluk Ulusoy'un kulüp ağırlıklı genel kurul yapısıyla yeniden seçilmesinin önüne geçmeyi planlayan hükümetin, iki farklı tasarı hazırladığının ortaya çıkmasından sonra gözler önümüzdeki hafta TBMM komisyonunda yapılacak görüşmelere çevrildi. Komisyon toplantısına UEFA Birinci Asbaşkanı Şenes Erzik'i de davet etmeyi planlayan bakanlığın son gelişme üzerine nasıl bir tavır alacağı merak konusu oldu.

Cafe