DTP'lilere Dağlıca fezlekesi
ANKARA Milliyet
Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, kaçırılan 8 Türk askerini yurda getirmek için Kuzey Irak'a giden DTP'li Aysel Tuğluk, Osman Özçelik ve Fatma Kurtulan hakkında "terör örgütüne üye olmak ve propagandasını yapmak" suçlarından soruşturmak için fezleke hazırladı. 3 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının istendiği fezleke, Adalet Bakanlığı'na yollandı.
Bu arada DTP'nin kapatılmasına ilişkin dava için görevlendirilen raportör, ilk incelemeye ilişkin raporunu tamamlayarak Anayasa Mahkemesi'ne sundu. Yüksek Mahkeme heyeti bugün ilk incelemesini yapacak.
Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, DTP kongresine ilişkin olarak TCK'nın 216. maddesinde düzenlenen 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçu kapsamında soruşturma başlattığı öğrenildi.

Cafe