Var olma maçı
Beşiktaş, ya şampiyonluğu kovalayacaktı, ya da lige havlu atacaktı. Bu anlamda OFTAŞ önünde çok önemli bir galibiyet aldılarLige verilen ara Beşiktaş'a yaramış. En azından arzulu ve istekli oynadıkları gibi maçı da oyun içinde hiç bırakmadılar.
Aslında ilginç bir karşılaşma oldu. Oyun dengeli gidiyordu. İzlerken yanımdaki arkadaşıma, "İki takım arasında milyon dolarlık bir fark görüyor musun?" dedim.
Tam o sırada sanırım ıslak zeminde ıslak zeminde OFTAŞ'lı oyuncu kaydı, ardından kaleci Recep topa hamle yaptı, Bobo tırnak ucuyla dokunup golü attı. Demek ki fark buradaymış. Biri zamanlamasını ayarlayamadı, diğeri ne olur ne olmaz diye topu kovaladı ve skoru değiştirdi.
Pozisyon vermediler
Beşiktaş'ta çok eksik vardı. İdeal stoperleri sakat ve cezalı olduklarından oynamadığı için alternatif stoperler görev aldı. Pek de pozisyon vermediler. Rüştü çok tecrübeli bir kaleci. Birkaç yan top dışında hatasız oynadı.Beşiktaş orta sahası mücadeleci ama üretken değildi. Bobo daha statik oynadı, Higuain ise sürekli gezdi. Ama Beşiktaş arzusu ve isteği kadar pozisyon bulamadı. OFTAŞ takımı beklendiği gibi canlı ve istekli çıktı. Koşuyor, mücadele ediyor, rakibe hep yakın oynuyorlar ama bir yerde tıkanıyorlar.
Beşiktaş için bu kritik karşılaşma aslında bu işte olup - olmama maçıydı. Ya şampiyonluğu kovalayacaklardı, ya da havlu atacaklardı. Bu anlamda çok önemli bir galibiyet aldılar.
rdilmen@milliyet.com.tr

Cafe