Financial Times'tan övgü:
Sabancı Üniversitesi Türkiye'de bir model
İSTANBUL Milliyet
Avrupa'nın önde gelen ekonomi gazetesi Financial Times, Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nakiye Boyacıgiller'le röportaj yaptı.
Prof. Dr. Boyacıgiller, Türkiye'de ilk kez kurulacak olan "Uygulamalı Finans Laboratuvarı"nın, finans alanında eğitim gören tüm Sabancı Üniversitesi öğrencilerinin kullanımına açık olacağını kaydetti. Kester Eddy imzalı yazıda üniversiteden "yükseköğretimde liderlik için yarışan kurum" olarak söz edilirken, Türkiye'de bir model teşkil ettiği vurgulandı.
Gazetenin 26 Kasım'daki sayısında yer alan röportajda, Prof. Dr. Boyacıgiller, üniversitenin MBA programlarının, pek çok yönüyle Türkiye için bir ilk olduğu anlattı.
Prof. Dr. Boyacıgiller, "Program çerçevesinde zorunlu uygulanan CAP projelerinde öğrenciler, 6 ay bir şirkette çalışarak, o şirket için özel projeler gerçekleştiriyor. Projelerin hazırlığı safhasında, şirket çalışanı gibi, haftada 2 tam günlerini şirketlerde geçiriyorlar" dedi.
Fakültenin, Copenhagen Business School, EM Lyon, Central and Eastern European Management Association gibi pek çok uluslararası kurumla işbirliği yaptığını da anlatan Prof. Dr. Boyacıgiller, yeni finans kürsüsünün, 2007-2008 akademik yılında fakültenin çatısı altında faaliyete geçtiğini belirterek şunları söyledi:
"Kürsüye, 2004'te aramızdan ayrılan, üniversitenin mütevelli heyeti üyesi Işık İnselbağ'ın anısına 'Işık İnselbağ Finans Kürsüsü' adı verildi. Üniversitede 2008 Güz Dönemi'nde finans alanında yeni bir lisansüstü program (MS in Finance-Finans Yüksek Lisans Programı) başlatılması hedefleniyor."

Cafe