03 Aralık 2007 / Pazartesi - 10:30







Hz. Muhammed'e hakaretten mahkemeye çıkan öğretmen affedildi

      Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir’in, Sudan’da bir oyuncak ayıya "Muhammed" adını verdiği için Hz. Muhammed’e hakaret ettiği gerekçesiyle 15 gün hapis yatmasına ve sınır dışı edilmesine karar verilen İngiliz öğretmeni affettiği bildirildi.
      İngiliz öğretmenin affedilmesini talep etmek üzere Sudan’da bulunan İngiliz Lordlar Kamarası’nın 2 Müslüman parlamenterini kabul eden Beşir’in, Başkanlık Sarayı’nda yapılan görüşmede, İngiliz öğretmeni affettiği ve yakında serbest bırakılacağı kaydedildi.
      İngiliz öğretmen Gillian Gibbons’a, Hz. Muhammed’e hakaret ettiği gerekçesiyle 15 gün hapis ve sınır dışı edilme cezası verilmişti.
      Öğretmenin yargılandığı "dini nefreti körüklemek" suçunun cezasının 40 kırbaç, 6 ay hapis ya da para cezası olabileceği belirtiliyordu.
     





     
Yorumlar (3)

Allah kolaylik versin

allah dogrularin yardimcisidir, islam ulkelerinde hiristiyanlarin yonetmediyi bir ulke varmi?eskiden bir turkiye vardi ya simdi?

[11:40 - akin tanriverdi 1224RZFB]   yazarın tüm yorumları


Türkiyede

affedilmezdi

[11:03 - Hep magdur halk]   yazarın tüm yorumları






© Copyright 2007 Milliyet.