MB: Enflasyon orta vadede yine düşer
ANKARA Milliyet
Merkez Bankası, elektrik ve doğalgaz gibi kalemlerdeki olası fiyat ayarlamalarıyla gıda fiyatlarına ilişkin belirsizliklerin kısa vadede risk oluştursa da orta vadede enflasyonun yeniden düşüş eğilimine gireceğinin tahmin edildiğini bildirdi.
Kasım ayı fiyat gelişmelerini değerlendiren Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, kasımda yönetilen/yönlendirilen fiyatlardaki belirgin yükselişin etkisiyle TÜFE'nin yüzde 1.95 oranında arttığı ve yıllık enflasyonun yüzde 8.40 olduğu hatırlatıldı.
Açıklamaya göre, akaryakıt ve tütün ürünlerindeki ÖTV artışıyla su fiyatlarındaki yükselişler, enflasyonu yaklaşık 1 puan artırdı ve yıllık enflasyonu yükseltti.
Merkez Bankası, son dönemde YTL'nin güçlenmesine paralel olarak gerileyen ilaç fiyatlarının, enerji ve işlenmemiş gıda dışı mal grubu fiyat endeksindeki artışı sınırladığını da bildirdi. Açıklamada, ilaç fiyatlarındaki azalışın etkisinin bu ay da gözleneceği belirtildi.

Cafe