Gazeteciler hakları için yürüdü
İSTANBUL Milliyet
Eylemlerin ve protesto gösterilerinin vazgeçilmezleri, gazeteciler dün kendileri için eylemdeydi. Yıpranma payını kaldıran sosyal güvenlik yasa tasarısını protesto eden basın çalışanlarının hedefinde de tasarının sahibi hükümet vardı.
Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) çağrısıyla İstanbul-Taksim Meydanı'ndaki tramvay durağında dün sabah saatlerinde toplanan yaklaşık 200 basın çalışanı, Galatasaray Lisesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Kamuoyunda "yıpranma payı" olarak bilinen fiili hizmet süresi zammının "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında Değişiklik Öngören Tasarı" ile kaldırılmak istenmesini protesto eden gazeteciler, "Yıpranma hakkı gasp edilemez", "Meclis yıpratma yeri değildir" şeklinde slogan attı. "Adalet ve kalkınma gazetecinin de hakkıdır", "Yıpranıyoruz" pankartları taşıyan gazetecilere, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç ile Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Haber-Sen de destek verdi.
Yapılan konuşmaların ardından basın çalışanları, gazetecilerin kazanılmış haklarının korunmasını talep eden dilekçelerini Galatasaray Postanesi'nden Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan, bakanlar ve milletvekillerine gönderdiler.

Cafe