|
10 Aralık 2007 / Pazartesi - 11:00
|
Sahte belge ile kuyumcuda işe girdi, 3 ay çalışıp soydu!
Soner KOCAER/ ANTALYA,(DHA) ANTALYA'da, ‘hırsızlık’ suçundan sabıkalı 29 yaşındaki Ahmet Koç, sahte adli sicil kaydı ve ikametgah belgesi düzenleyerek işe girdiği ve güven vermek için 3 ay çalıştığı kuyumcudan 200 bin YTL değerinde altın ve pırlanta işlemeli 32 saati çaldı.
5 ayrı hırsızlık suçundan sabıkası bulunan Ahmet Koç, alışveriş merkezi içerisindeki kuyumcuyu soymak için müthiş bir plan hazırladı. Kendisini daha önceden birçok kuyumcuda çalışmış gibi gösterip sahte referans belgeleri hazırlayan Koç, iş için Asal Kuyumculuk'a başvurdu. İşyeri yetkilileri, Koç'tan sabıka kaydı ve ikametgah belgesi istedi. Koç, bilgisayarda sahte sabıka kaydı ve ikametgah belgesi düzenleyerek işyerine verdi. Başvurusu kabul edilen sabıkalı hırsız, 3 ay boyunca işe gidip geldi. Yeterince güven sağlayan Koç'a, işyerinin yedek anahtarı verildi. Koç, kasa anahtarının bir kopyasını da yaptırıp sakladı.
Önceki gün işyeri kapandıktan sonra içeri giren Ahmet Koç, yaptırdığı yedek anahtarla da kasayı açıp içerisindeki altınları ve pırlanta işlemeli 200 bin YTL değerinde 32 saati alarak kaçtı.
CEP TELEFONU İZLENEREK YAKALANDI
Ertesi sabah soyulduklarını anlayan işyeri sahipleri polise başvurdu. Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı. Polis, işe gelmeyen Ahmet Koç'un yerini cep telefonunu izleyerek tespit etti. Koç, Isparta'dan otobüsle Antalya'ya gelirken kent girişinde yakalandı. Koç, ifadesinde suçlamaları kabul etti.
Ahmet Koç'un Etiler Mahallesi'ndeki boş bir inşaata sakladığı altın ve saatler ise polis tarafından alınarak sahibine teslim edildi. Ahmet Koç, ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
| |
|