11 Aralık 2007 / Salı - 14:00







MHP'li Toskay: Bush ile görüşen Başbakan değişik politikalar izliyor

      MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, "Terör örgütünün silahla kabul ettirmeye çalıştığı hususları, ABD ve AB tarafından kendisine telkin ve tavsiye edildiği için siyasi yoldan uygulamaya koymaya çalışan iktidar bu tarihi sorumluluğun altında kalacak" görüşünü dile getirdi.
      Toskay, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "PKK’lı teröristlerin affı sonucunu doğuracak bir yasa düşünüldüğünü, TSK’nın da bu konuda görüşünün alındığını" ifade ettiğini savundu.
      Bütün gelişmelerin "5 Kasım 2007’de ABD Başkanı Bush ile Başbakan’ın yaptığı görüşmeden sonra bölücü terör ve bölücülük karşısında değişik bir politika uygulamaya başladığını gösterdiğini, bu yeni politikanın AB tarafından da teşvik ve telkin edildiğini gösterdiğini" öne süren Toskay, "Yapılmak istenen; bölücü terör örgütünün yıllardır silahla Türkiye’ye kabul ettirmek istediklerinin ’özgürlüklerin genişletilmesi, demokratikleşme, siyasi açılım’ gibi klişelerin ardına gizlenerek gerçekleştirilmesidir" dedi.
      AK Parti’nin, anayasa ve bazı kanunlarda yapmayı düşündüğü değişiklikleri "bu amaç için kullanılacağını" iddia eden Toskay, şunları kaydetti:
      "Sayın Başbakan’ın bölücü teröristlerin affına yönelik girişimleri bu planın bir parçasıdır. Şimdiye kadar ’pişmanlık yasası’ olarak anılan düzenlemeler terörle mücadelenin bir aracı ve terör örgütü ve teröristler hakkında yararlı bilgilere ulaşmak amacını taşımıştır. AKP Hükümetinin mensupları arasında, daha fikir birliğinin oluşmadığı anlaşılan düzenlemenin Sayın Başbakan tarafından istendiği anlaşılmaktadır.
      17 Ekim 2007 tarihinde TBMM’de kabul edilen tezkerenin gereğinin
      yapılması için TSK’ya talimat ancak 28 Kasım 2007 tarihinde verilmiş, tezkerenin kabulünden bu yana 55 gün geçmiş bulunuyor. TSK’nın 14 Nisan 2007 tarihinde terörle mücadele için yararlı olacağını ifade ettiği askeri müdahale gündemden kalkmış görünmektedir. Bunun yerine askerimizi, polisimizi ve masum vatandaşlarımızı şehit eden, açık açık Türkiye’nin bölünmesi amacı ile silahlı mücadele veren teröristlerin af edilerek, amaçlarını siyaset yoluyla gerçekleştirebilmelerinin yolu açılmak istenmektedir. MHP olarak biz teröriste uygulanacak kuralları çok açık ifade ediyoruz: Terör eylemlerine şartsız son verecekler, devlete teslim olacaklar, Türk adaletinin vereceği karara rıza gösterecek, cezalarını çekecekler. Bölücü terör örgütünün Türkiye’ye silahla kabul ettirmeye çalıştığı hususları, ABD ve AB tarafından kendisine telkin ve tavsiye edildiği için siyasi yoldan uygulamaya koymaya çalışan AKP iktidarı ve Başbakan bu tarihi sorumluluğun altında kalacak, Büyük Türk Milleti kendisine izin vermeyecektir."
     





     
Yorumlar (7)

Siyasetten anlamayanlar yorum yapmasın

abd kuklası akp okyonus ötesinden emir alıyor ırağa girmek için bile abdden haber beklliyoruz eleştirdiğiniz mhp akpnin %60 oy almasını engelemiştir baykalın ...

[16:58 - siyasetçi ve milliyetçi]   yazarın tüm yorumları


Tunca toskay

siz mhp olarak hiç konuşmayın kapatın çenenizi terörüist başını idamdan kurtaran kimdi utanmıyormusunuz

[16:17 - mudal]   yazarın tüm yorumları






© Copyright 2007 Milliyet.