Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in davetlisi olarak yarın Kazakistan’a gidecek.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Kazakistan ziyaretinde, Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, işadamları ve medya mensuplarından oluşan bir heyet refakat edecek. Ziyaret Kazakistan’ın başkenti Astana ve Almatı şehirlerini kapsayacak.
Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanları arasında yapılacak ikili ve heyetlerarası görüşmelerde, Türkiye ile Kazakistan ikili ilişkilerinin gündeminde yer alan konular ile her iki ülkenin ortak ilgi alanına giren bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alınacak.
Cumhurbaşkanı Gül, 14 Aralık Cuma günü başkent Astana’da Kazakistan’ın bağımsızlık günü törenlerine katılacak ve 15 aralık Cumartesi günü yurda dönecek.
Açıklamada, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in 30 Eylül 2007 tarihinde Cumhurbaşkanı Gül’ü kutlamak amacıyla Ankara’ya gerçekleştirdiği ziyaretinden sonra Gül’ün Kazakistan ziyaretinin, Türkiye ile Kazakistan arasındaki ilişkilerin daha da derinleştirilmesini sağlayacağı belirtildi.
Imzacibasi degil
Turcu olmaliymis. . .
[21:04 - nergis1947] yazarın tüm yorumları
Okumasi yok
okumasi yok sadece imzacibasi. . .
[20:58 - nergis1947] yazarın tüm yorumları