5 yaşındaki Betina’ya Geleceğin 'Sharapovası’ gözüyle bakılıyor
KOCAELİ'nin Gebze İlçesi’nde tenis öğretmenliği yapan Ali Tokaç’ın henüz 5 yaşında olan kızı Betina, babasının verdiği eğitimle şimdiden teniste adını duyurmaya başladı. Bu yıl İspanya ve Belarus Cumhuriyeti’nde tenis akademilerine davet edilerek özel eğitim de verilen Betina’ya kendisinden daha büyükler de rakip olamıyor.
Dünyanın en büyük tenis akademilerinden biri olan Sancez Cazal Tenis Akedemisi'nin baş antrenörü Antonıo Hernandez’den davet alan ve İspanya’da eğitim verilen Betina Tokaç, daha sonra Belarus Cumhuriyeti Ulusal Tenis Akdemisi’nde de davet üzerine eğitim aldı.
Rus tenisçi Maria Sharopava gibi olmak istediğini söyleyen Betina Tokaç, “Tenis oynamayı çok seviyorum. Hergün iki saat antrenman yapıyorum. Antrenmanı babam ve Serkan Aslan adlı hocamın eşliğinde yapıyorum. Yurt dışında da aldığım eğitimlerde beni çok beğendiler. Srapova gibi olmak istiyorum. Yaşım küçük olduğu için kendime rakip bulamıyorum. Kendimden büyük yaştakilerle oynuyorum'' dedi.
Betina’nın yoğun bir antreman progaramı olduğunu söyleyen Ali Tokaç, “Betina’ya eğitim verirken uluslararası eğitim programını izliyoruz. Hedefimiz Betina’yı dünya çapında bir tenisçi yapmak. Bunun için Betina günde 2 saat tenis antrenmanı yapıyor. 2 yaşında tenise başladı. Programlı olarak çalıştırıyoruz. Betina tenisle yatıp tenisle kalkıyor. Dünyanın en büyük tenis akademilerinde eğitim aldı ve çok beğenildi. Tekniğinin ünlü tenisçi Swetlana Kuznetsova ve Daniela Hantuchova’nın tekniğine benzediğini ve Sarapova gibi yetenekli bir sporcu olacağını söylediler'' diye konuştu.
Derim ki
Daha olmadan, yoketmeye çalışıyoruz sanki. . 5 yaşında hemen nasıl da Sharapova yapıverdiniz ki ?
[12:02 - ferman2] yazarın tüm yorumları