11 yıl direndi
AIDS'li kan verilen Işıkgöz yaşam savaşını kaybetti
Şanlıurfa DHA
Şanlıurfa Doğum Hastanesi'nde 11 yıl önce sezaryenle doğum yaptığı sırada Kızılay Kan Merkezi'nden alınan kandan HIV virüsü kapan Müzeyyen Işıkgöz (41) hayatını kaybetti.
Test edilmeden kendisine verilen AIDS'li kanla dünyaya getirdiği ve 2000'de yaşamını yitiren kızı Rukiye'den 7 yıl sonra anne Işıkgöz de öldü. Önceki akşam eşi Sedat Işıkgöz tarafından Siverek Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan Müzeyyen Işıkgöz'ün Şanlıurfa'ya sevk edilmesi kararlaştırıldı. Ancak Sedat Işıkgöz, doktorların bu teklifini reddetti. Nefes almakta güçlük çektiği gözlenen Işıkgöz, daha sonra yaşamını yitirdi.
Sedat Işıkgöz, "Eşim zaten ölmek üzere, bari memleketinde ölsün diyerek, Şanlıurfa'ya gönderilmesini istemedim. 11 yıllık mücadelemiz son buldu, eşim ve kızım öldü" dedi. Işıkgöz'ün cenazesi dün sabah eşi ve yakınları tarafından Siverek Devlet Hastanesi morgundan alınarak cenaze aracıyla Hürriyet Caddesi'ndeki Ulu Camii'ne getirildi. Cenaze namazının ardından Işıkgöz toprağa verildi.
1996'da sezaryenle doğum sırasında, Kızılay Kan Merkezi'nden alınan kan nedeniyle AIDS'e yakalanan Müzeyyen Işıkgöz ve bebeği Rukiye adına avukat Şeyhmus İnal Sağlık Bakanlığı ile Kızılay aleyhine dava açmıştı. Açılan davada Işıkgöz ailesine 95 bin 771 YTL maddi, 10 bin YTL manevi tazminat ödenmişti.
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ise, Işıkgöz'ün ölümünden üzüntü duyduğunu söyledi.

Cafe