NEW YORK VE PARİS'TE KONSER
Bağlama telleri barış için titredi
NEVİN DONAT
Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ener Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Işık, 'Dünya barışına katkı' amacıyla Paris ve New York'ta düzenlenen konserlerde, bağlamasıyla Türkiye'yi temsil etti. Dünyanın çeşitli ülkelerinden davet edilen 20 etnik sanatçı, senfoni orkestrası ve opera sanatçıları sahneye çıktı. Konsere, İsmail Işık bağlamasıyla, yeğeni Mücahit Işık ise cümbüşüyle katıldı.
UNESCO, ABD'nin Boston kentindeki North Eastern Üniversitesi ve Uygarlıklararası Diyalog İçin Melodi Derneği'nin (Melody for Dialogue Among Civilizations Association) işbirliğiyle 26 Kasım'da Paris, 3 Aralık'ta New York'ta düzenlenen "Barışa Şarkı" konserlerinde, insanlığın ortak lisanı olan müzik aracılığıyla birlik, değişik kimliklere saygı ve barış mesajları verildi. Paris'te UNESCO merkezinde, New York'ta Lincoln Center konser salonunda düzenlenen ve üç bölümden oluşan konserler iki saat sürdü. İsmail ve Mücahit Işık her üç bölümde de görev aldı. İsmail Işık ve Mücahit Işık Johann Sebastian Bach'ın "İki Keman Konçertosu"nda, Prag Senfoni Orkestrası'na eşlik etti.
Konserde Türk sazlarının ilgiyle karşılandığını anlatan İsmail Işık, "Türk sazları, teknik özellikleri ve farklı ses karakterleriyle eserlerin icrasına renk kattı. Hazırlıkları tamamlandıktan sonra konserlerin DVD'leri tüm ülkelere dağıtılacak. Önemli bir tanıtım aracı olacak" dedi.

Cafe