
|
|
|
 |
|
|
Yeni fuar şirketi için önemli adım
Hisselerin yüzde 40’ı özel sektör, yüzde 10’u TOBB, yüzde 10-15’i ESBAŞ kalanı da Büyükşehir’in olacak. 50 milyon dolar sermayesi bulunacak
UTKU BOLULU İzmir DHA
İzmir Gaziemir’de, yeni fuar alanını kuracak şirket için ilk adım atıldı. Yüzde 40’ı özel sektör, yüzde 10’u TOBB, yüzde 10-15’i ESBAŞ ve kalan hisseleri Büyükşehir Belediyesi’nin olacak şirketin geçici yönetim kurulu toplantısı yapıldı.
Ege Serbest Bölgesi’nin yanında 330 hektarlık alanda kurulacak yeni fuar alanı ve kongre merkezini gerçekleştirecek şirketin ortaklarını bulmak için atağa geçen BaşkanAziz Kocaoğlu, işadamlarıyla görüştü.
Arazi değeri hariç yaklaşık 50 milyon dolar sermayeyle kurulması kararlaştırılan şirkete, TOBB, ESBAŞ, İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (İESOB), Ege İhracatçı Birliği ile birlikte 30’un üzerinde işadamı ortak olmaya karar verdi. İşadamları 1’er milyon dolar verecek. İESOB ve EİB’nin de içinde olduğu özel sektör, şirketin yüzde 40’ını oluşturacak.
TOBB yüzde 10’la ortak olacak. Fuar alanına sermaye olarak arazisini koyan ESBAŞ ise yüzde 10 ile 15 arasında bir oranda ortaklığa katılacak. Kalan yüzde 35’lik bölüm ise Büyükşehir’in hissesi olacak. Büyükşehir Belediye Meclisi, yeni fuar alanı sermayesi yapılmak üzere İZFAŞ A.Ş.’ye 14 milyon 993 bin 556 YTL aktardı.
Çalışmalar hızlandırıldı
Başkan Kocaoğlu, geçici yönetim kurulu toplantısı yaptıklarını ve öncelikli konuları tespit ederek, 2008 yılı başından itibaren çalışmaları hızlandırmaya karar verdiklerini söyledi. Şirket kuruluşuna Ocak 2008’den itibaren başlayacaklarını dile getiren Kocaoğlu şöyle dedi:
''Şirketin ana sözleşmesiyle ilgili çalışmaları uzman arkadaşlar sürdürüyor. Özellikle mimarların tespiti konusuna önem veriyoruz. Uluslararası çapta İzmir’e değer katacak bir yapının ortaya çıkması için ünlü bir mimarla çalışmak istiyoruz.''
|
|
|

|
|