PKK internet sitelerinde tehdit etmişti
Terör örgütü PKK yöneticileri geçtiğimiz dönemde yaptıkları açıklamalarda, TSK'nın operasyonları sürdükçe misillemelerde bulunacaklarını defalarca söylemişti. En son PKK yöneticilerinden, "Alişer Koçgiri" kod adını kullanan Yücel Halis 1 Ocak'ta örgütün internet sitesinde "Biri Bizi Yakıyor" başlıklı tehdit yazısında, operasyonlar sürdükçe araç yakma eylemlerinin, kundaklamaların süreceği tehdidinde bulundu.
Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ın örgüt kampları için BBG evleri nitelemesinde bulunduğunu hatırlatan Halis, yakma ve kundaklama olaylarını değerlendirdiği yazısına "Biri bizi yakıyor (BBG)" başlığını koyarak sözde misillemede bulundu.
'Şimdilik arabalar'
Halis yazısında "Şimdilik arabalar yakılıyor. Mesela lüks otomobiller tercih sebebidir. Otobüsler, gemiler, tırlar, fabrikalar ve trenler de ihmal edilmemeli. General-Molotof iyi rol oynayabilir. Artık süreç değişmiştir. Saldırana saldırmak işin kanunudur. Gençler yerinde durmamalı. Molotof bilmeyene öğretmek gerek, olmadı mı gaz-benzin-mazot ne varsa kullanmak gerek. Bir çakmak ya da bir kibrit yeterlidir" ifadelerine yer verdi.Halis, "BBG evlerini izleyenler bakalım kendi evlerinde oturabilecekler mi? Sokaklarda rahatça dolaşabilecekler mi?" sözleriyle tehditlerini sürdürdü.

Cafe