Federasyonda hukuk savaşı
Futbol Federasyonu'nu genel kurula taşımak üzere atanan 3 kişilik kayyum heyetinin toplantı tarihini 17-18 Ocak olarak ilan etmesinin ardından mevcut yönetim ve muhalefet arasında hukuk savaşı başladı.
Kayyum faaliyetlerinin yasal olmadığı, toplantının olağan değil olağanüstü olduğu ve 3 gün içinde isim bildirmeyen delegelerin oy haklarının ortadan kaldırılmasının Anayasa'ya aykırı olduğunu öne süren federasyonun, kulüplerden aldığı vekalet ile 5 ayrı kentte bugün dava açacağı ve yürütmeyi durdurma talebinde bulunacağı öğrenildi.
İlan edilen 8 maddelik gündemin en önemli unsuru olan "5719 sayılı yasanın geçici 1. maddesinin (b) bendi uyarınca oylama şeklinin belirlenmesi ve yeni ad okunarak aynı bend gereğince federasyon seçimlerinin yenilenip yenilenmeceği oylaması" şeklindeki ifadeler yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi.
En geç 18 Şubat'ta
FIFA Başkanı Blatter'in geçtiğimiz günlerde gönderdiği mektupta geçici 1. madde ile ilgili FIFA, UEFA ve Devlet Bakanlığı yetkililerince yapılacak toplantı öncesi herhangi bir işlemde bulunulmaması uyarısına karşın aynı maddenin genel kurul gündemine konulması dikkat çekti.Bu arada FIFA'nın Türk futboluna müdahale edeceği yolundaki söylemleri inandırıcı bulmayan Devlet Bakanlığı ile federasyon muhaliflerinin UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'den bu konuda garanti aldığı öne sürüldü.
Kayyum'un belirlediği takvim uygulandığı takdirde 17-18 Ocak'taki genel kurulda yapılacak seçim oylamasından "evet" çıkması durumunda, federasyon başkanı ve yönetimi için yapılacak seçimli olağanüstü genel kurulun 5719 sayılı yasaya göre 30 gün içinde toplanacağı, en geç 18 Şubat'ta yeni yönetimin belirleneceği vurgulandı.

Cafe