'Muhalefet sadece karanlığa tükürüyor'
DTP başta olmak üzere muhalefet partilerini eleştiren Başbakan Erdoğan,'Sadece karanlığa taş atıyorlar. Kirli oyunlarını izliyoruz. Bin yıllık kardeşlik ruhunu kurda kuşa yem etmeyiz' dedi
ANKARA Milliyet
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilerlemesini, huzurunu istemeyen siyasetçiler olduğunu belirterek, "Sadece karanlığa tükürüyorlar, karanlığa taş atıyorlar. Kirli oyunları izliyoruz. Türkiye'nin huzurunu, istikrarını, bin yıllık kardeşlik ruhunu biz kurda kuşa yem etmeyiz" dedi. Erdoğan konuşmasına sık sık manevi ve dini içerikli kelimelerle vurgu yaptı:
Erdoğan, dün AKP İl Başkanları toplantısında, DTP başta olmak üzere muhalefet partilerini eleştirdi. Birlik, beraberlik çağrısı yapan Erdoğan özetle şöyle konuştu:
DEMOKRASİ DIŞI:
Siyasetin yeniden rayından çıkmasına, yozlaşmasına, popülizmin kucağına düşmesine hep beraber kararlı biçimde izin vermemeliyiz, izin veremeyiz. Türkiye, sıkıntılı dönemlerini aşmak adına dümeni demokrasinin dışına çevirdiği her dönemde daha ağır sıkıntıların içine sürüklenmiştir.Gelişmenin ve istikrarın sağlanamaması demokratik istikrarın kazanılamamasındandır. Bunun suçunu herkes, önce siyasetçiler kendilerine sormalıdır. Çünkü siyaseti bu ülke için umut olmaktan çıkaranlar kifayetsiz, yeteneksiz siyasetçilerdir. Kendi menfaatini düşünmekten ülkesini milletini unutanlardır.
KARANLIĞA TÜKÜRENLER:
Türkiye'nin düz bir ilerleme çizgisinde ilerlemesini, kırılmalar yaşamadan kalkınmasını ve istikrarını sürdürmesini istemeyenlerin varlığı aşikardır. Bırakın vatandaşları, şu anda siyaset yapanlar bunların içinde. Türkiye'nin kalkınmasını istemeyenler var.Dikkat edin, çözüm üretmek diye bir derdi olmayanlar var, sadece karanlığa tükürüyorlar, karanlığa taş atıyorlar. Onlara cevap yetiştirmeye çok zaman harcamayalım, kendimizi bunlarla yormayalım.
YEM ETMEYİZ:
Huzur ve istikrarın bu ülkenin her yanına dalga dalga yayılmasından, 70 milyon insanın kalplerinde yeniden mutlu bir Türkiye heyecanı filizlenmesinden rahatsız olanların kirli oyunlarını da hep birlikte izliyoruz.Hiç kimse kendini boş umutlara kaptırmasın. Türkiye'nin huzurunu, istikrarını, bin yıllık kardeşlik ruhunu kurda kuşa yem etmeyiz.
Bir arada yaşama irademiz her zamankinden çok daha güçlenmiştir. 70 milyon insanımızın kalbi birlikten yanadır, vahdetten yanadır. Bunu Diyarbakır'da, bir özet olarak da yaptığımız ziyarette, bütün o ağır bedele ve faturalara rağmen gördük.
ÖLÜ TOPRAĞINI SİLKELEDİ:
Hamdolsun tevekkülü gördük. O işte, bizim milletimizin değer yargılarından kaynaklanan kaza ve kader meselesidir. Milletimizin büyük fedakârlıklarla, büyük sıkıntılara göğüs gererek elde ettiği kazanımları hiçbir ihanet planlarına inşallah kurban etmeyiz, etmeyeceğiz.Kim, Türkiye'nin huzur ve istikrarının pamuk ipliğine bağlı olduğunu düşünüyorsa gaflet uykusundadır. Bu millet üstündeki ölü toprağını silkeledi.
Dini vurgular
Erdoğan'ın manevi vurgular içeren cümleleri şöyle:PERDE ARKASI
Tunceli'yi istedi
ABDULLAH KARAKUŞ Ankara
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün yapılan AKP il başkanları toplantısında 2009 Mart'ında yapılacak yerel seçimlere yönelik start verildi. Erdoğan, yerel seçimlerin zamanında yapılacağını belirterek, Diyarbakır, Tunceli ve İzmir'i kazanma talimatı verdi. Erdoğan, küçük belediyelerin birleştirilmesi için çalışma yaptıklarını da açıkladı.Bir belediye başkanının "Nüfusu iki binin altında olan belediyelerle ilgili bir çalışmanız var mı?" sorusu üzerine Erdoğan, "Bu belediyeleri büyük belediyelerle birleştireceğiz. 2009 seçimlerine yetiştirmek istiyoruz" dedi.

Cafe