
|
|
|
 |
|
|
Konak İlçe Milli Eğitim’de ‘gönüllü yardım’ skandalı
Milli Eğitim Müdürü Yıldız, iddiaya göre, yeni hizmet birasının tadilatı ve taşınma masrafları için dersanelerden para istedi. Tepki gösteren eğitimciler, ''Bunun adı düpüdüz haraç'' dedi
NESRİN COŞKUN DHA
Konak’ta eğitimcilerin katıldığı bir toplantı, ‘skandal’ iddiasıyla gündeme geldi. İddiaya göre İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Yıldız, yaklaşık 70 özel dersanenin yöneticilerini, 15 Ocak Salı günü saat 11.00’de, Alsancak’taki Gazi İlköğretim Okulu Konferans Salonu’na çağırdı. Toplantıya katılımın ‘zorunlu’ olduğu bildirildi. Yaklaşık 50 temsilci, belirtilen saatte salonda yerini aldı.
Eğitimcilere seslenen Yıldız, önce, kendisinin, Rehberlik Araştırma Merkezi’nden geldiğini hatırlatıp rehberlik çalışmalarına önem vereceğini söyledi.
Adının açıklanmasını istemeyen bir dersane yöneticisi, sonraki gelişmeleri şöyle anlattı: ''Yıldız, Konak Halk Eğitim Merkezi’nin yandığını, Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yakışan bir binanın bulunmadığını belirtti.
Halen Hacışakir Eczacıbaşı İlköğretim Okulu bahçesindeki binada hizmet verdiklerini, ancak evrakların üst üste yığıldığını, memurların, 4-5 kişilik odalarda çalıştığını kaydetti. Yıldız, valiliğin, Alsancak Meliha Özakat İlköğretim Okulu bahçesindeki iki bloğu kendilerine tahsis ettiğini, ama taşınmak ve tadilat için paraya ihtiyaçları olduğunu söyledi. Özel sektörün, bu durumda kendilerini yalnız bırakmayacağına inandığını ifade etti.''
‘Hoş görülemez’
Kendilerine bir form dağıtıldığını ve banka hesap numarası verildiğini söyleyen dersane yöneticileri, ''Ne kadar para verebileceğimizi yazmamız istendi. Hepimiz çok yadırgadık. Bunun adı bağış değil, haraç.
Devletin bir kurumunun müdürünün bu kadar aleni para istemesini anlamak, hoş görmek mümkün değil'' sözleriyle tepki gösterdi.
Yıldız’dan savunma: Böyle bir talebimiz yok
İddiaları yalanlayan Yıldız, ''Bizim böyle bir talebimiz olmadı. Tam aksine, yardım için kendileri organize olmuşlar'' dedi. Yıldız, ''İlçe binası hizmete yetmiyor. Taşınması talebi kendilerinden geliyor. Gönüllü olarak, güçleri oranında, ‘Biz bu binanın tadilatını yapabiliriz’ diye kendi aralarında oluşturdukları bir şey. Biz, ‘Siz bilirsiniz, bizim öyle bir talebimiz yok. İlçe sizin, Milli Eğitim sizin. Bizler gelip geçiciyiz. Kendi aranızda organize oluyorsanız yapın’ dedik'' diye konuştu.
|
|
|

|
|