Kaçan banka soyguncusu polis tarafından vuruldu
ADANA DHA, AA
Adana'da bankayı soyup kaçan kar maskeli kişiyi polis ölü ele geçirdi. Murat Kurtaran (40), kar maskesi takarak banka şubesine girdi. Zanlı, güvenlik görevlisi Soner Dokuzcu'nun başına demir çubukla vurarak etkisiz hale getirdi. Güvenlik görevlisinin tabancasını alan zanlı, daha sonra veznedarın yanına giderek tehdit etti ve paraları kendisine vermesini istedi.
Bankadan çıkan zanlı, durdurduğu Duriye Tütüncü adlı sürücünün otomobiline bindi. Zanlı, sürücüyü tehdit ederek kaçmaya çalıştı.
Kasığından vuruldu
Bu arada, olayı gören ve izinli olduğu belirtilen bir polis memuru, kaçan zanlıyı otomobiliyle takibe başladı. Polis ekiplerinin de katıldığı takip sırasında, polis araçlarıyla önü kesilen otomobil İbo Osman Caddesi'nde durdu.Bu sırada, otomobilin yanına gelen ve adı açıklanmayan izinli polis, kendisine müdahale edilmesi üzerine tabancayla ateş etti. Kasığından vurulduğu belirtilen soyguncu, ambulans olay yerine gelinceye kadar öldü. Soyguncunun üzerinde 2 tabanca olduğu belirlendi.
Polis, üzerinden kimlik çıkmayan soyguncuyu tanıdığı söyleyen kişilerin ifadesine başvurdu. Bu kişilerin verdiği bilgiler doğrultusunda yapılan araştırmada soyguncunun Murat Kurtaran olduğu belirlendi.
Kurtaran'ın Almanya'da uyuşturucu satıcılığı suçundan yakalandığı ve ardından sınır dışı edildiği anlaşıldı.

Cafe