Güzellik merkezinde botoks yapılamayacak
Yeni bir düzenlemeyle, botoks ve lazerle tedavi gibi tıbbi uygulamaların güzellik ve estetik amaçlı özel sağlık kuruluşlarında yapılması yasaklanıyor
ANKARA ANKA
Tıbbi uygulamaların yapıldığı güzellik merkezlerine, ayakta teşhis ve tedavi yapılan özel sağlık kuruluşlarına ilişkin yönetmelik taslağı ile yeni düzenlemeler getiriliyor. Mevcut güzellik ve estetik amaçlı sağlık kuruluşları, yeni düzenlemeye göre en geç bir yıl içinde "güzellik salonu"na dönüştürülecek ya da yönetmeliğe uygun özel bir sağlık kuruluşu haline getirilecek.
Lazer gibi cihazlara yasak
Önceden Sağlık Bakanlığı'nca düzenlenen sınav sonucunda alınan sertifikayla açılan güzellik merkezlerinde hekimler tarafından yapılan tıbbi uygulamalar yeni düzenleme ile sona erecek. Buralarda uygulanan botoks ve lazer başta olmak üzere, belli cihazlar ile bazı kimyasal ve farmakolojik ajanları kullanma ve uygulama yetkisi ortadan kalkmış olacak.Hekimlerin açtıkları muayenehaneler, 3153 Sayılı Yasa kapsamındaki radyoloji, radiyom ve elektrikle tedavi ve diğer fizyoterapi uygulamalarına dair özel sağlık kuruluşları ile bakteriyoloji ve kimya laboratuvarları kapsam dışında kalıyor.
En az iki uzman şart
"Sağlık kuruluşu" ifadesine yer verilse de, klinik, dispanser, tanı ve tedavi merkezi gibi kavramlar yönetmelik kapsamının dışına alınıyor. Önceki yönetmelikte yer alan "özel dal merkezleri" ile "teşhis merkezleri" sınıflandırması da terk edilerek, yalnızca "tıp merkezi" kavramı kullanılıyor.Taslakla, en az iki cerrahi ve iki dahili uzmanlık dalında hizmet sunumu ve en az dört uzmanlık dalında birer uzman hekimin tam gün süreyle istihdam edilmesi gibi ek koşullar da getiriliyor.

Cafe