Hediye yasağında memura AB eğitimi
UTKU ÇAKIRÖZER Ankara
AB, Türkiye'de yolsuzluğun önlenmesi ve kamu çalışanlarının etik kurallara uygun davranır hale gelmesini sağlamak için bir projeye ilk kez destek verdi.
Kamu Görevlileri Etik Kurulu ile yürütülecek proje kapsamında Ankara'daki bakanlıkların üst düzey yöneticilerinin yanı sıra 81 ildeki vali ve vali yardımcıları "hediye alma", "çıkar çatışması" gibi konularda eğitilecek.
Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele ve Şeffaflık Endeksi'nde 64. sırada olan Türkiye'nin daha üst sıralara çıkabilmesi için yurt çapında kamu görevlilerinin eğitilmesini öngören AB destekli proje, bugün Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla başlatılacak. Kampanya niteliğindeki proje kapsamında 25 ayrı yerde bölgesel, "Etik Kültürün Geliştirilmesi ve Yolsuzluğun Önlenmesi Semineri" düzenlenecek.
AB'nin son yayımlanan İlerleme Raporu'nda, "Milletvekilleri ile akademisyenler, askerler ve yargı gibi diğer kamu görevlileri için etik ilkeler bulunuyor. 2004'te kurulan Kamu Görevlileri Etik Kurulu hâlâ Başbakanlığa bağlıdır ve bağımsız bütçesi ve personeli bulunmamaktadır. Bu da etik ilkelerin uygulanmasını gözetleme ve şikayetleri inceleme görevlerini yapmasını engellemektedir" tespiti yapılmıştı.

Cafe
