|
08 Şubat 2008 / Cuma - 19:15
CHP'li Topuz: Bunlar ortaçağ karanlığının ayak sesleri
Yaşar ANTER/MİLAS (Muğla), (DHA)
CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Muğla'nın Milas İlçesi'nde ilköğretim öğrencilerine Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri Rahmi Yavuzer tarafından cüppe ve sarık giydirilip ellerine tespih verilerek fotoğraflarının çekilmesine tepki gösterdi. Topuz, “ Bunlar ortaçağ karanlığının ayak sesleridir bu sesleri duyuyoruz ve gereken önlemi alacağız'' dedi.
Seçilmeden önce Milas Belediye Başkanı olan CHP Milletvekili Fevzi Topuz, yazılı bir açıklama yaptı. AKP hükümeti ile kamu kurumlarında ve okullarda Cumhuriyet'e, onun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e, çağdaş, laik demokratik ilkelerine yapılan saldırıların artarak pervasız bir hal aldığını savunan CHP'li Topuz'un açıklaması şöyle:
“Devlet memuru kılığındaki kişilerin kutsal sayılan değerleri istismar ederek görevini kötüye kullanmaları bu örneklerden sadece bir tanesidir. Zira, geçen yıl Muğla Ortaca ilçesinde yine bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni tarafından öğrencilere dağıtılan ‘Ahiret hava yolları’ adlı broşür henüz hafızalardan silinmemiştir. Bu olayda da Ortaca halkı Cumhuriyete ve Atatürk ilkelerine sahip çıkmış ve bu girişimi şiddetle kınamıştır. Muğla ili aydın, demokratik, laik, çağdaş insanların yaşadığı uygar bir kenttir. Milas İlçesi Çamköy İlköğretim Okulu ve Ortaca örneğinde olduğu gibi Muğla halkı bu saldırıları boşa çıkartacaktır. Muğla halkı dün olduğu gibi bugün ve gelecekte laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında olacak ve Cumhuriyeti canı pahasına savunacaktır. Bunlar ortaçağ karanlığının ayak sesleridir bu sesleri duyuyoruz ve gereken önlemi alacağız.'' Topuz, olayda adı geçen öğretmen ve öğretmenin bu tür davranışlarına yaklaşık bir yıldır müsamaha gösterdiği iddia edilen okul müdürü hakkında da gerekli soruşturmanın acil olarak açılması yönünde Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunacağını söyledi.
|
Bu habere ilk yorumu yazan siz olun