Gül'ün Gaziantep mesajı
Cumhurbaşkanı Gül, Gaziantep'e İstiklal Madalyası verilmesi için,"Geç kaldı. Gaziantep Türkiye'ye millet olma şuurunu göstermiştir" dedi
GAZİANTEP DHA
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gaziantep'e İstiklal Madalyası verilmesi kararını 'geç kalmış bir borcun ifası' olarak niteledi. "Gaziantep tüm Türkiye'ye millet olma şuurunu göstermiştir" diyen Gül, programı sırasında eşarp takan bir kişi tarafından da protesto edildi.
Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Gaziantep'e Gazilik unvanının verilişinin 87. yıldönümü" kutlamalarına katılan Gül, Gaziantep'e İstiklal Madalyası'nın verilmesi kararının önceki gün çıktığını, kendisinin de hemen onayladığını dile getirdi.
Gül, "Bu madalya geç kalmış borcun ifasıdır. Şimdi size beratını vereceğim, daha sonra madalya şehre gönderilecek" dedi.
Gaziantep'in Kurtuluş Savaşı ve daha sonraki ekonomik mücadelesiyle tüm Türkiye'ye örnek olduğunu ifade eden Gül sözlerini şöyle sürdürdü: "Gaziantep, her zaman yüz akımız olmuştur. Verdiği mücadeleyle birlik ve beraberliği, millet olmayı en iyi şekilde göstermiştir. Vatan için yapılanları asla unutmadık ve unutmayacağız.
Türkiye'de dalgalanan bayrağı indirmeme mücadelesini verdiler, imkânsız denileni başardılar. Bayrağımızın indirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bazı gafiller bu yola başvurmuş ama başarılı olamayacaklarını anlamaya başlamışlardır. Türkiye, tarihi boyunca, esir olmamıştır."
Gül'ün programında 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı ziyareti de vardı. Ancak, namaz vakti geldiği için bu ziyareti erteleyen Gül, cuma namazını kılmak için Nakipoğlu Camii'ne gitti.
5. Zırhlı Tugay Komutanlığı ziyareti sonrasıGül, Şahinbey Hastanesi'nin yeni binası açtı.

Gül'ün ziyaretinde başı örtülü bir erkek, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

Cafe