
|
|
|
 |
|
|
Emeklilik hakkında her şey
EMEKLİLİK REHBERİ / Necati Çetiner
SEMİH CAN
Daha önceden sigortalı girişinizin ve çalışmanızın bulunması nedeniyle askerlik borçlanması yapabilirsiniz. Ayrıca askerlikle birlikte toplam sigortalılık sürenizi 1080 güne tamamlamışsanız isteğe bağlı sigortalı olarak sigortalılığınızı devam ettirerek toplam sigortalılık sürenizi 5225 güne tamamlamanız halinde normal emeklilikten faydalanabilirsiniz. Şayet 3600 günü tamamlayıp kısmi yaşlılık aylığından yararlanmak istiyorsanız 58 yaşınızı doldurmanız gerekecektir.
EROL DEREN
Mevcut yasalara göre devlet memurlarının emekli olmaları halinde ikramiyelerinin taksitle ödeneceğine ilişkin herhangi bir hüküm bulunmamaktadır.
Bize yazın
EMEKLİLİĞİNİZLE ilgili merak ettiklerinizi ö¤renmek için, sorularınızı faks, internet veya mektup yoluyla ulaştırabilirsiniz. Do¤ru cevap alabilmeniz için şu bilgileri mutlaka yazın.
1- Adınız, soyadınız ve cinsiyetiniz.
2- Prim ödedi¤iniz kurumlar ve sicil numaralarınız.
3- Do¤umunuz, ilk sigortalı oldu¤unuz tarih.
4- Askerlik tarihi ve süresi.
5- Sakatların sakatlık derecesi.
6- Telefonunuz.
Adres ve telefonlarımız
Telefon: 0232 464 59 30
Faks: 0232 464 14 02
Mektup adresi: Necati Çetiner,
Milliyet Gazetesi EMEKLİLİK REHBERİ, Şehitler Caddesi No:18/5 Alsancak İZMİR
ege@milliyet.com.tr
|
|
|

|
|