İsrail'den operasyon
On kişinin yaralandığı dünkü Gazze operasyonuna tanklar da katıldı. İsrail'in Gazze'ye büyük çaplı bir operasyon başlatması bekleniyor
DIŞ HABERLER SERVİSİ
İsrail ordusunun dün Gazze Şeridi'ndeki hedeflere karşı düzenlediği operasyonlarda 9'u Filistinli toplam 10 kişi yaralandı.
Gazzeli görgü tanıkları, sabah saatlerinde bölgeye giren İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan çatışmada 7 Filistinlinin yaralandığını ve İsrail birliklerine yaklaşık 20 zırhlı araç ve bir helikopterin destek verdiğini kaydetti. İlerleyen saatlerde çıkan başka bir çatışmada da 2 Filistinlinin ve bir İsrailli askerin daha yaralandığı bildirildi. Yaralananlar arasında sivillerin de bulunduğu aktarıldı.
Operasyon bekleniyor
İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nden İsrail'e roket saldırısı yapılmasını imkânsız hale getirmek için bu bölgeye karşı geniş bir operasyon düzenlemesi bekleniyor.İsrail Ordusu dün yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'ne girdiğini doğruladı. Yetkililer, çatışmaların "İsrail askerlerinin rutin faaliyetleri" sırasında gerçekleştiğini belirterek, saldırının beklenen büyük operasyonunun bir parçası olmadığını ima etti.
Öte yandan Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesinin ardından Berlin'de bir basın toplantısı düzenleyen İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Gazze Şeridi'nden düzenlenen saldırılarla "tüm yöntemleri kullanarak" karşılık veremeye kararlı olduklarını söyledi.
|
DİĞER HABERLER |
YAZARLAR |
|

Cafe