Yangın haberine eleştiri
Solingen faciasını çağrıştıran, 9 Türkün can verdiği Almanya'daki yangınla ilgili ilk haberde sabotaj ihtimalinin yer almaması, okurlarımızın eleştirisine yol açtı
DERYA SAZAK
Almanya'nın Ludwigshafen kentinde 9 Türk'ün öldüğü yangın haberinde ilk gün facianın, Solingen benzeri "ırkçı" bir kundaklama olup olmadığını sorgulanırken Milliyet'in bu bilgiye yer vermemesi okurlarımızın tepkisini çekti
Metin Karapınar bu eksikliği eleştiriyor:
"Karnavalın yapıldığı cadde üzerinde bulunan ve birbirlerine akraba dört Türk ailesinin oturduğu binada yangın çıkıyor, yabancı basında olmak üzere birçok gazete daha ilk günden bunun kundaklama olduğu bilgisine yer veriyor ama Milliyet böyle bir ihtimale yer vermiyor. Evet, bina eski, merdivenleri ve iç donanımı ahşap olduğu için, alevler tüm binayı hızla sarmış facia bu nedenle büyük ama yangınların çıkış nedenleri her zaman soruşturulurken Milliyet'in bu konuyu atlamasını anlamak mümkün değil."
Gecikmenin nedeni
Okurumuzun haklı eleştirisini Yazıişleri'ne ilettik. Aldığımız yanıt şöyle:"Milliyet gazetesi Almanya'daki yangınla ilgili olarak eline ilk gün ulaşan bütün haberlere sayfalarında yer verdi. Yalnızca iki küçük Türk kızının, binada şüpheli birini gördüklerine ilişkin ifadeleri Milliyet'te yoktu. Çünkü o gece Alman televizyonlarında yer alan bu haber, maalesef İstanbul'daki merkezimize ulaşmadı. Sabotaj ihtimalini gündeme getiren kızların ifadesi ertesi gün Türkiye'de bazı gazetelerde yer alırken, biz bir gün gecikmeli verebildik. Milliyet'in böylesine önemli bir haberi görmezden gelmesi söz konusu olamaz."
Ombudsman'ın görüşü: İletişimin yüzlerce kanaldan yapılabildiği internet çağında Almanya'daki bir yangın haberinde "son dakika" gelişmelerinin ertesi günkü gazetede yer almayışının mazereti olamaz. Milliyet ilk günkü bilgi açığını, daha sonra geniş biçimde işlediği yangınla ilgili haber sayfalarıyla kapattı.
Gösterdikleri duyarlılık ve uyarıları için okurlarımıza teşekkür ederiz.
okur@milliyet.com.tr
dsazak@milliyet.com.tr
Tel: 0212 505 62 03
Faks: 0212 505 68 09
Doğan Medya Center, Bağcılar 34204 İstanbul
|
DİĞER YAZILAR |
OKUR TEMSİLCİSİ |

Cafe