Eroğlu: Türkiye tek başına krize girmez
EKONOMİ SERVİSİ
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Genel Müdürü Halil Eroğlu, "Artık bizim tek başımıza krizimiz olmaz. 2001'den önceki krizler sadece bizimdi. Bundan sonra olacaksa dünyayla beraber olur" dedi.
TSKB'nin 2007 yılı performansının değerlendirildiği ve 2008 beklentilerinin açıklandığı basın toplantısında konuşan Eroğlu, 2002'de 54 olan banka sayısının geçen yılın ilk 9 ayına göre 47'ye gerilediğini, TSKB'nin aynı dönem içerisinde 20. sıradan 17. sıraya yükseldiğini söyledi. Eroğlu, TSKB'nin aktiflerinin geçen yıl 2006'ya göre yüzde 20 büyüdüğünü, toplam aktiflerinin 4.9 milyar YTL'ye ulaştığını kaydetti. Eroğlu, net kârın yüzde 39 artışla geçen yıl 147 milyon YTL'ye ulaştığını belirtti.
'Üç halka arz var'
Eroğlu, kurumsal finansman faaliyet alanları kapsamında halka arzlara değinirken de, "Elimizde 3 tane firmamız var. Yılın ikinci yarısına doğru halka arz olabilir" dedi.Eroğlu, bir soru üzerine, beklentilerde olumlu olmaya devam ettiğini, hâlâ bir siyasi istikrar olduğunu düşündüğünü ifade ederek şöyle dedi:
"İçeride ana konularda bir sıkıntı olmadığı kanaatindeyim. Ama uluslararası piyasalarda bu kadar net değilim. Tam önünü göremediğimiz uluslararası piyasalarda bir likidite problemi var. Bu likidite probleminin tam rakamını kavrayamadığımız için bu problemin 3 ayda mı, 6 ayda mı geçeceğine karar veremiyorum."

Cafe
