0-0
ASLAN TUR ŞANSINI RÖVANŞA BIRAKTI
SOĞUK ŞAKA
Galatasaray, yoğun kar yağışı altında oynanan maçta Alman rakibi Bayer Leverkusen önünde galibiyeti kaçırdı. Ümit Karan ile Hakan Şükür mutlak golleri atamadı. Arda'ya yapılan penaltılık hareketi hakem atladı. Cim-Bom, UEFA Kupası'nda saha avantajını iyi kullanamadı
90 DAKİKA / HALİL ÖZER
FOTOĞRAFLAR: VEDAT DANACI
Salladı, yıkamadı
Galatasaray 90 dakika müthiş oynadı. Leverkusen'i her dakika salladı, salladı ama bir türlü indiremedi. Ya kaleci Adler'e takıldı ya da kendi beceriksizliği yüzünden golleri atamadı. Maç golsüz bitti, ama Galatasaray bu sezon UEFA Kupası'ndaki en iyi maçını oynadı.
Leverkusen, İstanbul'a katı savunma anlayışı ile geldi. Galatasaray'ın attığı köşe atışlarında 11 futbolcu kendi ceza alanına dolarken, belli ki kontrayı bile düşünmüyorlardı. İstanbul'da tarzlarını biraz daha güncellemişler. Almanya'nın en az gol yiyen takımları arasında. Ve ilginçtir bugüne kadar duran toptan gol yememişler. Yani iyi bir savunma yapan takım. Ve Galatasaray bu takım karşısında onlarca gol pozisyonu buldu.
Galatasaray iyi bastı. Orta alanda bastı, savunmada bastı. Topa sert oynadı. Mehmet Topal, Ayhan ve Barış yine çok koştu. Hakan Şükür çok iyi işler yaptı. Post görevini müthiş üstlendi. Ona gelen hiçbir top geri dönmedi. Hepsini tuttu, arkadaşlarının hücuma çıkmasını sağladı ve en önemlisi rahatlattı. Ümit Karan'a müthiş paslar verdi. Kendisi de pozisyona girdi. Ancak ne Hakan, ne de Ümit bu pozisyonları değerlendiremedi.
Herhalde en çok gol pozisyonu yaşanan maçlardan biriydi. Ve tümü de Galatasaray tarafından heba edildi. Orta alan rakip atağa çıktığı zaman kendi savunmasına yaslanınca Leverkusen nefes alamadı. Orkun yere yatmadan maçı bitirdi. Hatta belki de duş bile almadı.
Lincoln olayı farklı bir olay. Neden oynamadığı veya niye hazır olmadığı belli değil? Oynadığı sürede yaptıklarına bakılınca, Kalli için haklı diyebiliriz. Ama iyi bir Lincoln her zaman bu takımda oynar. Önemli olan bu zamanın ne zaman geleceği?
Kalli tercihlerini iyi kullandı. Sadece Hakan-Nonda tercihi tartışılabilir. Hakan belki gol kaçırdı, ama sahanın en iyilerindendi.
Sonuçta herşey Almanya'ya kaldı. Almanlar ucuz kurtardı. Tur burada bitebilirdi. Kocaman bir fırsatı kaçırdık. Rövanş Almanlar'ın evinde. Ama Galatasaray'ın bu futboluyla tur ortada.
MAÇIN ADAMI
Rene Adler
Sahanın yıldızıydı. Dalga dalga gelen Galatasaray ataklarını tek başına önledi. Müthiş soğukkanlı. Refleksleri mükemmel. En kritik pozisyonlarda takımını kurtardı. Almanya'nın en iyi kalecisi olduğunu İstanbul'da bizlere kanıtladı.MAÇIN DAKİKALARI
27 Emre kendi alanından uzun topla Ümit Karan'ı kaçırdı. Ümit çaprazdan kaleci Adler ile karşı karşıya kaldı. Ancak Adler başarılıydı.30 Arda, Uğur'u sağdan kaçırdı. Uğur yerden uzun ve sert bir orta yaptı. Ümit Karan topa müdahele edince, bomboş durumda olan Ayhan'ın pozisyonunu bozdu.
33 Arda savunmadan kaptığı topla ceza alanına hızla girdi. Cartra'yı çalımlarken bu futbolcu ayağını uzatıp Arda'yı engelledi. Ancak hakem penaltılık bu pozisyonu görmedi.
37 Barış'ın köşe atışından gelen topa Arda altı pas üstünde yükseldi. Kafayı vurdu, top auta gitti.
40 Ayhan ve Ümit'in geliştirdiği atağa biraz da Alman savunması yardım etti. Hakan Şükür bir anda kendini kaleci ile karşı karşıya buldu. Ancak Adler önledi.
52 Galatasaray'ın en net pozisyonuydu. Hakan Şükür soldan sarktı. Yerden ortaladı. Ümit Karan boş kale yerine topu kaleci Adler'e teslim etti.
90 Arda ceza alanının hemen önünden çok sert vurdu. Adler güçlükle çeldi. Nonda tamamlayamadı.
MAÇTAN NOTLAR
Esame listesinde hakemler Alman!
Basına dağıtılan esame listesinde ciddi hatalar yapıldı. Listede hakem olarak yazılan isimlerin Leverkusen'de görevli kişiler olduğu ortaya çıktı. Orta hakem olarak gösterilen Ralf Ziewer'in kulüp güvenlik sorumlusu, yardımcı hakem diye yazılan K. Heinz Dittmar'ın kulüp doktoru, Hans Blam'ın ise kulüpte çalışan bir görevli olduğu öğrenildi. Maçın 4. hakemi olarak ise iki isim yazılırken, bu kişilerin konuk ekipte görev yapan doktor ve görevliler olduğu anlaşıldı.Götz ile Stumpf tribünden izledi
Galatasaray'da bir dönem savunmanın değişmez ikilisi olan ve sarı-kırmızılı takımda şampiyonluk yaşayan Falco Götz ve Reinhard Stumpf, Leverkusen ile oynanan karşılaşmayı tribünden izledi. Teknik direktörlük yapan Götz, maçı protokol tribününden takip ederken, Cim-Bom'da Eric Gerets'in yardımcılığını yapan ve bu sezon bir süre Gençlerbirliği'ni çalıştıran Stumpf, mücadeleyi kadroda olmayan oyuncuların bulunduğu yerden seyretti.Arda: Rövanşta iyi sonuç alırız
Cim-Bom'un genç yıldızı Arda Turan, Leverkusen'e karşı çok disiplinli ve iyi futbol oynamalarına rağmen gole ulaşamadıklarını belirtti. Taraftarlara teşekkür eden Arda, "Bahane değil ama, bizim sahamızda zemin daha iyi olmalıydı. İnşallah ikinci maçtan iyi bir skorla döneceğiz. Rövanşta da çok koşup, disiplinli oynarsak turu geçeriz" dedi.'Orkun yatmadı bile'
Galatasaray Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin, beraberliği şanssızlığa bağladı. Futboldan çok memnun olduklarını kaydeden Sezgin, "Öyle bir maç oldu ki rakibimiz 2 korner kullandı, kalecimiz Orkun yere bile yatmadı. Takım olarak çok iyiydik, ama şanssızlığımız fazlaydı. Gol bulamadık, fakat turu Almanya'da geçeceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

'Baba' sürprizi!
Ali Sami Yen'de maçtan hemen önce sürpriz bir şekilde, "Baba" filminin müziği çalındı. Galatasaray'ın, geçmiş yıllarda Avrupa'nın ünlü kulüplerini tek tek dize getirmesi, dünyaca ünlü mafya filminin afişiyle gösterildi. Konuk Leverkusen'li taraftarlar pankart şovunu büyük ilgiyle izledi.

Cafe