Toptan: AKP ve CHP sert üslup kullanmamalı
Meclis Başkanı, AKP-CHP arasındaki tartışmalarla ilgili olarak, "Bu kadar sert üslup iki taraf için de uygun değil. Birbirimizin yüzüne bakamayacağımız sözleri söylememeliyiz" dedi
İSTANBUL Milliyet
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, hem AKP'nin hem de CHP'nin siyasette sert üslup kullanmasının uygun olmadığını belirterek, "Yarın birbirimizin yüzüne bakamayacağımız sözleri söylemememiz lazım" dedi.
Valiyi ziyaret etti
İstanbul Valisi Muammer Güler'i makamında ziyaret eden Toptan, ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Toptan, "Beyaz çarşaf tartışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Deneyimli bir siyasetçi olarak sizce siyasette bu kadar sert üslubun iki taraf için de kullanılması uygun mu?" sorusu üzerine şunları kaydetti:
"Uygun değil. Siyasette tartışmalar olur. Burada önemli husus bana göre, siyasi rekabet adına söylenecek sözlerde, yarın birbirinin yüzüne bakamayacak söz ve davranışlardan kaçınmaya çalışmak lazım. Ama dünyanın her yerinde olduğu gibi bizde de zaman zaman siyaset sertleşiyor.
'Liderler dikkatli olsun'
O nedenle ben, tüm liderlerimizin buna dikkat etmeleri gerekir diye düşünüyorum. Bu tartışmaları yaparken birbirimizi çok fazla incitecek söz ve davranışlardan özenle kaçınmakta yarar var diye düşünüyorum."'Baykal umarım pişmandır'
Meclis Başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı ziyaretinin ardından ana muhalefet partisi CHP'nin Genel Başkanı Deniz Baykal'ın anayasa değişikliği sırasında "geçmişi hatırlatan" sözlerini nasıl değerlendirdiği yönündeki soruya da şu karşılığı verdi:"Sayın Baykal'ın söylediği o sözler konusunda bir siyasi tartışmanın tarafı olarak bir şey söylemek istemem. Ama ben o tartışmanın bir tarafındayım. Ben, Demokrat Partili bir ailenin çocuğuyum. O nedenle öyle ümit ediyorum ki sayın Baykal o sözleri söyledikten sonra kendisi de pişman olmuştur. Çünkü sayın Baykal'ın bildiğimiz, takdir ettiğimiz o yumuşak üslubuyla çelişti bu sözleri."
'Uygun değil'
Anadolu Ajansı ise konuyla ilgili haberinde, Meclis Başkanı Toptan'ın, bu üslubun, hem AKP hem de CHP tarafından kullanılmasının uygun olmadığını belirttiğine yer verdi.'Meclis'te başörtüsü olmaz' dedim
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Toptan, İstanbul Valiliği ziyaretinde gazetecilerin "Meclis'te başörtülü milletvekili istemiyoruz dediniz" şeklindeki hatırlatması üzerine, "Hayır, 'başörtülü milletvekili istemiyoruz' diye bir şey söylemedim. 'Meclis'te başörtüsü olmaz' dedim. O başka bir şey, 'başörtüsü istemiyoruz' başka bir şey. Söylediğim, Meclis'te başörtüsü olmaz, hayır olmaz. Şu andaki yasal düzenleme Meclis'in gelenekleri, iç tüzüğümüz karşısında böyle bir şey olmaz, söylediğim o" diye konuştu.

Cafe