Büyükşehir büyüklüğünü gösterdi!
Belediye Meclisi kendi spor kulübüne 4 milyon YTL'lik nakti yardımda bulunurken, İstanbul'da bulunan 800 amatör kulübe eşofman, şort, çorap yardımı yapacakMEHMET DEMİRKAYA
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bir kalemde kendi spor kulübüne 4 milyon YTL'lik nakti yardımda bulunurken, İstanbul'da bulunan 800 amatör spor kulübüne ise eşofman, şort, çorap gibi ayni yardımda bulunacak.
Büyükşehir Belediye Meclisi dün "Amatör Branşlara Yardım" yapılması teklifini görüştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Derneği'nin amatör olarak güreş, basketbol, voleybol, judo, karate, futbol, tekvando, atletizm, masa tenisi branşlarında faaliyet gösterdiği belirtilerek, Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'ne 4 milyon YTL yardım yapılması istendi. Teklif, CHP'lilerin red oyuna karşın oy çokluğuyla kabul edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde daha önce kabul edilen 3 meclis kararıyla birlikte Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'ne yapılan yardımların toplamı 15 milyon YTL'yi buldu.
Belediye Meclisi ayrıca İstanbul'da bulunan ve güreş, basketbol, voleybol- judo, karate, futbol, tekvando, atletizm, masa tenisi gibi branşlarda faaliyet gösteren 800 adet amatör spor kulübüne malzeme yardımı yapılması kararı da alındı. Kabul edilen teklife göre 27 bin 500'er adet yağmurluk, eşofman, tişört, şort, çorap, spor çantası, 10 bin adet futbol topu, 5 bin adet basketbol topu, 5 bin adet voleybol topu, bin adet hentbol topu yardımı yapılacak.
CHP'den eleştiri
CHP Grup Sözcüsü Can Özyedierler, "Her ne kadar amatör spor kulüplerine yardım yapılıyor denilse de rapor incelendiğinde bu 4 milyon YTL'lik yardımın İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'ne yapıldığı görülecektir. İstanbul halkının cebinden çıkan bir paranın belediyenin kurduğu bir kulübe aktarılması doğru değil" diye konuştu.İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili Hüseyin Evliyaoğlu ise "Bizim sokak sokak dolaşarak, nerede spor kulübü var bunu bulmak gibi bir durumunuz yok. Malzeme yardımı yapılacak olan amatör kulüpler de, bize başvuru yapan kulüpler. Bizden kim yardım istemiş de yardım yapmamışız bilelim. Ona göre önlemimizi alalım. Ayrıca, Amatör kulüp adı altında kumarhane işletilen yerler olduğunu da basından izliyoruz. Bu durumdan muzdaripiz" dedi.

Cafe