EĞİTİM SENDİKALARI:
Erdoğan'ın istifasından Çelik sorumlu
Eğitim sendikaları, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan'ın görevden ayrılmasından dolayı Milli Eğitim Bakanı Çelik'i sorumlu tuttu
ANKARA ANKA
Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan'ın görevinden ayrılmasını "Türk eğitimi adına bir kayıp" olarak nitelendiren eğitim sendikaları, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e "bürokratları ile olan ilişkilerine ve fikirlerine saygı duyması gerektiği" uyarısında bulundu.
Eğitim sendikaları şunları kaydetti:
Türk Eğitim - Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk: İnşallah yerini dolduracak bir kişi bulunabilir. Daha önceki TTK Başkanı ve Erdoğan'ın istifası MEB'de ciddi problemler olduğunu gösteriyor. Çelik'in de bu konuda görevlendirdiği başkanlara inisiyatif vermesi gerektiğini düşünüyorum. Her konuda anlaşamayabilir, ama onların fikirlerin saygı göstermemiz lazım.
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim - Sen) Genel Başkanı Alaaddin Dinçer: Özellikle Talim Terbiye Kurulu odaklı olarak yoğunlaşan kadrolaşma uygulamaları nedeniyle görevinden ayrıldığı belirtiliyor. Müfredatta yaşanan değişiklikler ve ders kitaplarının içeriğinin, AKP'nin ideolojik yaklaşımına paralel yayınlar yapan yayınevlerinin eserlerinin, Talim Terbiye Kurulu tarafından onatılmak istenmesi siyasal kadrolaşmanın hangi noktalara geldiğini gösteriyor. Bunlara bir de ders kitapları üzerinden elde edilen ciddi büyüklükteki 'ekonomik rant' eklenince ortaya çıkan tabloyu anlamak daha da kolaylaşıyor.
Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim - İş) Genel Başkanı Yüksel Adıbelli: Kendi getirdikleri bilim adamları laiklik yapısına yapılan saldırı ve kendi inançları nedeniyle görevlerinden ayrılmaktadırlar. Prof. Dr. İrfan Erdoğan'ın kaybı Türk eğitim için önemli bir kayıp olmuştur.
MEB: Erdoğan istifa etmedi, görevden alındı

Cafe