0-2
SEVİLLA ZAFERİ SARHOŞU FENERBAHÇE'NİN SARACOĞLU'NDAKİ 37 MAÇLIK YENİLMEZLİĞİNİ BURSA BİTİRDİ
Düğün evine Timsah girdi
Sarı-lacivertli ekip, yedekleriyle çıktığı maçta hiçbir varlık gösteremedi, zirve yarışında ağır darbe yedi. 26. dakikada oyuna giren Sinan Kaloğlu, 28'de penaltıdan takımını öne geçirdi, 85'te bir kez daha sahneye çıkarak Fenerbahçe'nin puan ümitlerini bitirdi
90 DAKİKA / YUSUF KOBAL
Bir fırın ekmek yemek lazımHani bir gazete reklamı var ya bugünlerde televizyonlarda dönen. Onda, kimi yurdum insanları futbol topuyla hareketler yapmaya çalışıyorlar. Ama yakışmıyor işte ayaklarına top. Ardından bir slogan geliyor, geri sesten; Olsun, oynayamasanız da siz futboldan anlıyorsunuz babından.
Dünkü yedek Fenerbahçe'nin hali aynen böyleydi işte...
Türkiye Ligi'nin en tehlikeli iki forveti Tum ve Sinan'a karşı, ligin en toy iki delikanlısı yan yana onları savunuyordu; Can ve Yasin.
Bu eşleşme başlangıçta zaten adaletsiz olan bir durumdu. Zico'nun takdiri abartılıydı.
Reklamın tersine Can ile Yasin oynayamadıkları gibi anlayamadılar da durumu. Taa ki penaltıya kadar. Sinan ikisini de çalımlayıp adeta üretti bu penaltıyı.
Sanırız Samet Aybaba, Fenerbahçe'deki bu kocaman gediği görüp, "Şimdi çözdüm olayı" diyerek daha 26. dakikada Sinan'ı apar topar oyuna sokuyordu... Fenerbahçe'nin öteden beri belalısı Sinan'ı... Niye yedek başladıysa zaten.
Seyircinin ıslıklı tepkisi hakem Bünyamin Gezer'in kararları üzerinde gezinirken, sahada da oyunu geren oyuncular vardı. Başta Egemen, Gezer'in sabrını zorladı. Ardından Semih ve nihayet Ali Bilgin, vermediği faul kararına tepki için Sinan'ı arkadan çekmek suretiyle kartı gördü.
Oyunun başında İlhan Parlak'ın üst üste iki kez altı pastan kaçırdığı pozisyonlar vardı ki, işi baştan çözebilecek nitelikte ve önemdeydi. Ama İlhan da sonuçta henüz çok toydu. Olmadı.
Tarih tekerrür etti
Zico'nun önünde ikinci yarıya başlarken iki yol vardı; Ya herhangi üçünü değişip, olanı biteni onlara maledecek, herhangi üç asını alacaktı ya da, "Aynen devam edin, kurtarın maçı" diyerek, yeniden sorumluluk verecekti.Tabii ki ilk yolu tercih etti; takımın "Beyni" Alex'e sığınmaktan başka çaresi yoktu. Uğur ile de atak gücünü eline geçirmek istedi. Yine de bir tempo tutturamadı.
Ve dahi Deivid'i bile oyuna alarak, skoru kurtarmak istedi.
Ama "Şirazesi bozulmuş" takımın pozisyona girebilmesi neredeyse olanaksızlaştı.
Birincisi: Ülkemiz futbolu, kadrosunda aynı ayarda iki on bir barındıracak kadar lüks değil. Bu Fenerbahçe olsa bile.
İkincisi: Fenerbahçe gibi bir takımın geniş kadrosuna girmiş her oyuncunun, ligde maç kurtarabilecek niteliği olabilmeli. Yoksa kontenjanda beklemekten başka işe yaramazsın.
Üçüncüsü: Zico bilmeli ki "Papaz her zaman pilav yemez." İlk yarıdaki Gaziantep maçındaki tarih tekrarlamadı.
Maceraperestti herkes... Her şey, ligde üç puana mal oldu. Kısacası, daha "Bir fırın ekmek" yemesi gerekenler çok.
Kadıköy'deki son yenilgisi yine Bursa'yaydı Fenerbahçe'nin, yine Sinan atmıştı. Tarih bu yenilgiyle tam tekerrür etti.
MAÇIN ADAMI
Sinan
Fenerbahçe'nin adeta kadrolu belalısı. Hangi takımda oynasa Fenerbahçe'ye sorun oluyor. Dün Aybaba onu on birde düşünmemişti. Bir anda oyuna girdi, penaltı yaptırdı, attı, sonra galibiyeti pekiştiren golü ustaca yaptı. İki pozisyonda da ikişer oyuncu geçerek amacına ulaştı. Bunların yanı sıra tehlikeli ataklarda da Sinan vardı. Öyle ki arkadan çekilerek durdurulabildi.MAÇIN DAKİKALARI
5 Colin sağdan orta yaptı, İlhan boş pozisyonda gelen topa kafa vurdu. Ama Vega'nın ayaklarına nişanladı, Kaleciden dönen topu Kemal sahiplendi, vuruşu kötüydü yandan dışarı çıktı.
7 Colin, savunmanın üstünden topu aşırttı yine İlhan'ı pozisyona soktu. İlhan karşı karşıya ıskaladı ve pozisyonu kaçırdı.
28 Sinan oyuna girer girmez atak yapıp, ceza yayında önce Yasin'i ardından Can'ı geçerken düştü, hakem Gezer "Penaltı" düdüğü çaldı. Atışı yine Sinan kullandı ve golü attı: 0-1
33 Sinan ani atak ile başlatıp, soldaki Tum'u gördü. Tum, Volkan ile karşı karşıya vuruşunu yaptı, Volkan açıyı daraltıp, golü önledi. Seken top yine Tum'da kaldı ama bu oyuncu ikinci vuruşu boş kale yerine dışarıya yaptı.
64 Alex, serbest atışı tam da istediği noktadan kullandı. Baraja rağmen kaleye ulaştırdığı top çatala çarpıp dışarı çıktı.
85 Sinan, arkasından atılan topu Aurelio'nun arkasında sahiplendi, döndü Aurelio'yu geçti, arkadan gelen Yasin'i de... Volkan kalesini boşalttı, hamle yaptı ama Sinan iyi bir vuruşla Bursaspor'un ikinci golünü attı: 0-2.
MAÇTAN NOTLAR
Maldonado korkuttu
Bursaspor maçı öncesi sahada yapılan ısınma antrenmanı esnasında sakatlanan ve kadrodan çıkarılan Maldonado'nun çekilen MR'ında önemli bir probleme rastlanmadığı açıklandı. Şilili oyuncuda sol diz arka bölümde kas zorlanmasına yönelik sorun olduğu belirtildi.Semih cezalı
Semih Şentürk, Bursaspor maçında gördüğü sarı kart sonrası cezalı duruma düştü. Semih, Fenerbahçe'nin bu hafta Ankaragücü ile deplasmanda oynayacağı karşılaşmada oynayamayacak.Sevilla coştu: 5-0
Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe'nin 3-2 devirdiği Sevilla, İspanya Ligi'nde Real Zaragoza'yı sahasında 5-0 yendi. Sevilla'ya farkı getiren golleri Fabiano (2), Ayala (kk), Dioga (kk) ve Keita kaydetti. Real Zaragoza'da Diego 54. dakikada kırmızı kart gördü.'En iyisi Capello'
Roberto Carlos, İspanyol televizyon kanalı Telemadrid'de katıldığı programda kendisini "Mutlu ve öyle olmaya da devam edecek" diye tanımladı. Brezilya yıldız, İngiltere Milli Takımı'nın başında olan Real Madrid'in eski hocası Fabio Capello için "Benim için en iyi teknik direktör" dedi. Bernabeu Stadı için "Üzerime bir yorgan geçirebilsem içinde yatarım. Çok fazla tarih ve iyi anılarım var" değerlendirmesini yaptı.
Bursa kâbusu

Cafe