Turizmde tahsis kapsamı genişliyor
EKONOMİ SERVİSİ
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak'ın kuzeyindeki terör unsurlarına yönelik sınır ötesi harekâtının turizmi olumsuz etkilemediğini ve rezervasyon iptali olmadığını bildirdi.
Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nin (TUROB) 19. Olağan Genel Kurulu'na katılan Günay, Turizmi Teşvik Kanunu'nun Anayasa Mahkemesi'nin iptal gerekçeleri doğrultusunda yeniden hazırlandığını ve Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını ve kanunun bu hafta içinde TBMM'ye sevk edileceğini söyledi.
Bu kapsamda Türkiye'de doğudan batıya, güneyden kuzeye kadar değişik yerlerde yeni turizm tahsisleri yapacaklarını ifade eden Günay, "Turizm tahsislerinin kapsamı genişliyor. Kanun çıktığı zaman örneğin Sarıkamış'ta turizm imkanı doğacak. Yatırım yapınca, istihdam olunca sosyal barış sağlanır" dedi. Günay ayrıca, İstanbul Ayazağa'da bir kongre merkezi yapmak için çok yakında yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkacaklarını, 2010'dan önce projenin biteceğini söyledi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da yeni otellerin inşaatına devam ettiğini, yatırımlarla bu yıl İstanbul'a 25 bin yatak ekleneceğini, hedefin 2015 yılına kadar 86 bin yatağın eklenmesi olduğunu söyledi.

Cafe
