'Başınızı dik tutun'
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, futbolcularına tur emri verdi, "Başarılı olacağınızı biliyorum. O stada başınız dik girip size inananları gururlandırarak çıkacaksınız" dedi
Arthur Zico, Galatasaray derbisine motive etmeye çalıştığı sarı-lacivertli oyuncuların adeta beynini yıkadı. Samandıra Tesisleri'nde dünkü antrenmandan önce futbolcularıyla toplantı yapan Brezilyalı teknik adam, tur emri verdi.
Fenerbahçe'nin resmi internet sitesi, motivasyon toplantısının fotoğrafını ve Zico'nun futbolcularına hitaben yaptığı konuşmayı yayınladı. Sözlerine Bursaspor yenilgisine değinerek başlayan ve böyle neticelerin futbolda zaman zaman görülebileceğine dikkat çeken Zico şunları söyledi:
"Siz futbolu profesyonel olarak seçmiş, dünyanın yakından takip ettiği kaliteli oyuncularsınız. Sevilla'yı yendik, ancak Bursaspor karşısında istemediğimiz bir sonuç aldık. Bu durum ve maç sonrası yazılanlar, çizilenler kafanızı karıştırmasın. Şu anda bulunduğumuz konumu kazanabilmek için ne kadar çalıştığımızı hepimiz çok iyi biliyoruz. Kaybettiğimiz Bursaspor maçı, hatalarımızı bize göstermek açısından önemli bir ders oldu. Başınızı dik tutun. Fenerbahçe formasını giyiyorsunuz ve size inanan milyonlarca insanı temsil ediyorsunuz."
'Herkes taktir edecektir'
Fenerbahçe forması giyen bütün oyuncuların karakterli olduğunu da kaydeden Zico sözlerini şöyle sürdürdü:"Yapmanız gereken şey, karşılaşmada elinizden gelenin en iyisini, en iyi şekilde yapmak. O maçın ardından herkes sizi hırsınız, cesaretiniz ve mücadeleci yapınız için taktir edecektir. Hepinizde gerekli ruh ve meslek ahlakı var. Galatasaray karşısında başarılı olacağınızı biliyorum. Taraftarımız çok az sayıda orada bulunabilecek. O stada başınız dik girip, size inanan insanları gururlandırarak çıkacaksınız."
Tek değişim Vederson
Sarı-lacivertli takım, Galatasaray derbisinin son hazırlığını dün akşam yaparak kampa girdi. Teknik Direktör Zico, derbide sakatlığı süren Roberto Carlos dışında Sevilla karşılaşmasının kadrosunu sahaya sürecek. Carlos'un yerine Vederson'a görev verecek olan Zico, forvette ligdeki Bursaspor maçında dinlendirdiği Mateja Kezman'ı ilk 11'de sahaya sürecek. Semih ise yedek bekleyecek.
Derbilerde bileği bükülmüyor
Samandıra'da oyuncularıyla motivasyon toplantısı yapan Zico derbilerde aldığı sonuçlarla dikkat çekiyor. Tecrübeli hoca, 10 derbide 6 galibiyet, 3 beraberlik yaşarken, tek yenilgi tattı. Zico'lu Fenerbahçe, ezeli rakiplerine 12 gol atarken, kalesinde 6 gol gördü. Fenerbahçe, Zico ile Galatasaray'ı ligde 3 kez yenerken, kupada bir defa berabere kaldı. Brezilyalı hoca, Beşiktaş'a karşı ise 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.

Cafe
