|
28 Şubat 2008 / Perşembe - 19:45
|
Bush'tan Raul Castro ile diyaloğa ret
ABD Başkanı George Bush, Küba’da Fidel Castro’nun yerine yeni Devlet Başkanı olan kardeşi Raul Castro ile konuşmayacağını bildirdi.
Bush, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında, "tiran" olarak nitelediği Raul Castro ile her türlü diyaloğu reddettiğini belirterek, "Raul Castro ile diyalog başlatmak bir tirana söz vermek olur" diye konuştu.
Başkan Bush, Rusya ile ilişkiler konusuna da değinerek, anlaşmazlıklar olsa da Rusya ile ilişkileri korumanın istikrar için önemli olduğunun altını çizdi. Bush, "Ardılım kim olursa olsun, Rusya’nın dışişlerini kim yönetirse etsin, onunla ilişkileri olmasını isterim. Bu ülkenin çıkarınadır" dedi. Rusya-Amerika ilişkilerinin istikrar, Avrupa ile ilişkiler için çok önemli olduğunu belirten Bush, kendi önerisinin Rusya’da dış politikadan kim sorumlu olursa olsun onunla kişisel ilişkiler kurmak olduğunu kaydetti.
Bush, ayrıca bu yaz Çin’e Olimpiyat Oyunlarını izlemeye gittiğinde, bu fırsatla Çin Devlet Başkanı Hu Jintao ile özgürlükler sorununu konuşma fırsatı bulacağını belirterek, "Tamamen sportif bir olay olan Olimpiyat Oyunlarına gideceğimi açıkça söyledim. Bunu izleyeceğim için sevinçliyim. Ancak bu, Çin Devlet Başkanı ile görüşmemde bir dizi konu üzerindeki derin endişeleri dile getirmeme engel olmayacak" diye konuştu.
Başkan Bush ayrıca, Irak’ta geçen yıldan bu yana sağlanan gelişmelere dikkati çekerek, Kongre’yi savaşa tam mali destek sağlamaya çağırdı.
Sürekli Irak’tan çekilme çağrılarını reddettiğini söyleyen Bush, Irak’ta sağlanan gelişmelerin Kongre yöneticilerince görmemezlikten gelindiğini savundu.
| |

|
Bu habere ilk yorumu yazan siz olun