28 Şubat 2008 / Perşembe - 12:20







Hazine 1 milyar dolarlık tahvil ihraç etti

      Hazine, Citigroup ve HSBC aracılığıyla dış piyasalarda 2038 vadeli 1 milyar dolarlık tahvil ihraç etti.
      2038 vadeli Global Dolar tahvili ihracı için dün Citigroup ve HSBC yatırım bankalarına yetki veren Hazine, yaptığı açıklamada, söz konusu ihracın tamamlandığını ve miktarının 1 milyar dolar olarak gerçekleştiğini bildirdi.
      Hazine’nin açıklamasına göre, 5 Mart 2038 vadeli tahvilin kupon oranı yüzde 7,250, yatırımcıya getirisi ise yüzde 7,550 olarak gerçekleşmişti. Benzer vadedeki ABD Hazine tahvillerine göre getiri farkı (spread) 289.80 baz puan oldu.
      İhraca ilişkin tutar, 5 Mart 2008 Çarşamba günü Hazine hesaplarına girecek.
      Tahvilin yüzde 43.9’u Türkiye, kalan kısmı ise ABD, Avrupa ve diğer ülkelerdeki yatırımcılara satıldı.
      2008 yılında yapılan tahvil ihraçlarıyla bugüne kadar toplam 2 milyar dolar tutarında kaynak sağlandı.

ANKA
     







     
Yorumlar (2)

Hükümetimiz

islerini cok güzel yürütüyor

[13:02 - zekeriya keles]   yazarın tüm yorumları


Bu borçlari kim ödeyecek?

Herkes mal ihraç eder, para kazanir biz tahvil ihraç ediyoruz, borca giriyoruz. "Tahvil ihraç etmek" sözü borç yapmanin nazikçesi mi oluyor?

[12:43 - sagacity]   yazarın tüm yorumları






© Copyright 2008 Milliyet.