|
 |
|
|
Kronik sorunlar
Görüş / Bülent Buda
Engin İpekoğlu ile futbolcuları iç sahada, dış sahada doludizgin gidiyorlar. Onca yıldan sonra ışığı görmenin coşkusu sardı her yanı. Bu çocuklar olmaz denileni başaracaklar gibi görünüyor. Bu hafta da altı puanlık bir maç.. Sinir sistemlerini allak bullak edecek zamanlardan geçiyor KSK’li genç adamlar. Tam da tıklım tıklım dolu tribünler haftası. Oysa sıkıntıyla, ceza kurulundan çıkacak karar bekleniyor! Ne zaman bitecek bu vurdumduymazlık, ölçüsüzlük.. Küfürün hiçbir soruna çözüm olmadığını ne zaman öğreneceğiz, zararından öte.. Neyse bırakalım bunları, oyun alanı daha önemli. Karşıyakalı futbolcuların kazandıkça olgunlaşıp özgüven duyguları gelişiyor. Rakiplerinin üzerine abanıp kazanma isteklerini doruğa taşıdıkları zamanlardan büyük keyif alıyorum. Geriye yaslanmalarını sevmiyorum. O bende bir tür korku, kaçış, sinmişlik duygusu yaratıyor. Tempoyu, ritmi eşgüdümü yakaladıklarında izleyende kaybetme kuşkusu, yerini umuda, coşkuya bırakıyor. Uygulaması yazılması kadar kolay olmayan kavramlardan söz ettiğimin farkındayım. Zorluklar aşılmak içindir. Elbette aşma isteğiniz ağır basıyorsa.
Tebrikler Uçar
Feyyaz Uçar gerçekleri söylüyor. Kötü oynanan futbol sonrası alınan üç puanın tuzağına düşmeden, demogoji yapmadan sonuca rağmen oyuncularını eleştirebiliyor. Futbol dünyamızda örneğine az rastlanır yorumlarıyla doğruyu, kuşun ötmesi kadar sıkıntısını rahat seslendirebiliyor. Çünkü biliyor ki, elindeki kadro en azından son haftadaki rakipleri Mardinspor’un değerinin çok üzerinde. Lider kimliğinde en az beş - altı futbolcusu var. Onlar kadar tabelayı değiştirecekler var. Yine en az saydıklarımız kadar savaşanlar var.
Bu nitelikteki bir takımın sergilediği alt düzey futboldan daha fazlası beklenir. Yeterli düzeyde maça odaklanmayla farka gidecek maç sıkıntılı süreçlere sokuluyor. Hakeme itirazlarla, rakiple gereksiz didişmelerle beceriksizliklerin üzeri örtülmeye çalışılıyor. Yakışmıyor, çok da çirkin görünüyor.
egespor@milliyet.com.tr
|
|
|

|