19 Ağustos 2009 , Çarşamba Güncellenme: 2:40
- İTO üyelerine üç günde krediYönetim Kurulu, Bank Asya’yla protokol imzaladı. Başkan Ekrem Demirtaş, “Uygun faizlerle ve ödeme koşullarıyla verilecek. Başvurulara üç iş günü içinde cevap verilecek” dedi
- 35 yıldır minare boyuyorÇanakkaleli51 yaşındaki Sedat Gökmen 35 yıldır minare boyuyor. Adeta ölüme meydan okuyan Sedat Usta, son olarak Çan İlçesi’ne bağlı Bardakçılar Köyü Camii’nin minaresini daha güzel görünüme kavuşturdu.
- Kimliği olmayan davul çalamayacakBalıkesir’de geçen yıl olduğu gibi bu Ramazan’da da yetki belgesi olmayan davul çalamayacak.
- Zeliha dokuz aydır kayıpDenizli’nin Tavas İlçesi’nde, 16 yaşındaki Zeliha Çineli, geçen yıl 4 Aralık’ta çalıştığı fabrikaya gittiğini söyleyerek evinden çıktı.
- Kutsal ay eskisi gibi yaşanacakBALIKESİR Belediyesi, eski Ramazanları yaşatmak için “Ramazan etkinlikleri ve bayram alışveriş günleri” düzenledi.
- Ödemiş’te iftar çadırları hazırİZMİR’İN Ödemiş İlçesi’nde dört ayrı yerde iftar çadırı kuruldu.
- Denizli’de karnaval havasında geçecekDENİZLİ Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, hayırseverlerin desteğiyle ramazan ayının kentte doya doya yaşanacağını, 437 noktada etkinlik yapılacağını söyledi.
- Karabağlar, şenlik havasına bürünecekİZMİR’DE Karabağlar Belediyesi, Ramazan etkinliklerini Uğur Mumcu Parkı’nda düzenleyecek.
- Beş yıldızlı oteller kampanya başlattıRAMAZANIN yaza denk gelmesi turizmciyi de harekete geçirdi. Yerli turist kaybetmek istemeyen 5 yıldızlı oteller, bu dönemde farklı kampanyalarla müşteri çekmeye çalışıyor.
- Kuru üzümde rekor ihracatÇEKİRDEKSİZ kuru üzüm, 2008-2009 sezonunu rekor üretim ve ihracatla kapattı.
- Agora’da hediyeli alışveriş günleriİZMİR Balçova’daki Agora Alışveriş Merkezi, kazandıran kampanyaya ev sahipliği yapıyor.
- Kasiyersiz kasalar zaman kazandırıyorMİGROS’UN başlattığı ve müşterilerin, alışverişlerini kasiyersiz ortamda kendi kendilerine tamamlamalarına olanak veren ‘jet kasa’ uygulaması, kısa sürede benimsendi.
- Kötü kokulara, Alman teknolojisiyle çözümELMAS Grup Lojistik’in Gündüz Trafo’yla oluşturduğu ortak girişim grubunun kurduğu Neg Endüstriyel Şirketi, patenti Alman Sanytura’ya ait organik ve çevreci koku yok edicilerinin Türkiye ve Asya distribütörlüğünü üstlendi.
- Antik kentten tarih fışkırıyorYatağan’a bağlı Turgut Beldesi’ndeki 5 bin yıllık Lagina Antik Kenti’nde, 650 eser bulundu. Bölge geçen sene de Türkiye’deki 120 kazı bölgesi arasında birinci sıradaydı
- Laodikya’da kazdıkça yeni eserler çıkıyorDenizli’deki Laodikya kazılarında, antik kentin kurucu tanrısı Zeus’un heykelinin başından sonra, gücü ve hakimiyeti sembolize eden çift yüzlü baltası da bulundu.
- Efes müzikalle çınladıBORUSAN Oda Orkestrası, Selçuk Efes’te konser verdi. Avusturya Bilim ve Araştırma Bakanı Johannes Hahn, İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu ile çok sayıda davetlinin izlediği konser, Celsus Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi.
- Modern meddah Sunay Akın, bugün Çeşme’deTELEVİZYON programlarıyla da tanınan, hoş sohbetiyle milyonları ekran başına kilitleyen şair, yazar, gazeteci ve araştırmacı Sunay Akın, bugün Altınyunus Oteli Amfitiyatrosu’nda sevenleriyle buluşacak.
- Düet yapacaklarBALIKESİR’İN Kepsut İlçesi’ndeki ‘süt festivali’nde bir araya gelen popçu Gülşen’le ve Türk Sanat Müziği solisti İsmail Özkan, konser öncesi Susurluk’un ünlü tostundan yiyip, ayranından içti.
- Sinema klasikleri Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaHER perşembe düzenlediği ‘çim konserleri’yle klasik, jazz ve popüler müziğin sevilen sanatçılarını Tarihi Havagazı Fabrikası’nda İzmirlilerle buluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de dünya sinemasından klasikleri sinemaseverlere sunacak.
- Çeşme Altınyunus Sir Winston Tea’de gün boyu çay keyfiÇEŞME Altınyunus Oteli’nin lezzet durağı Sir Winston Tea House, yenilenen mönüsü ve iddialı mutfağıyla tatilcilerin uğrak yeri...
- Karaburun Şenliği ilçeye renk kattıBU yıl 6’ncısı düzenlenen Karaburun Şenlikleri, renkli etkinliklerle başladı.
- Bu bağlamayı altı yılda yaptı, Guinness’e aday...İZMİRLİ bağlama yapımcısı Hasan Gülaslan, ‘en özel tasarımım’ dediği sazla, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için başvuru yaptı.
- Tavşan Adası Quarted Gümüşlük’ü mest ettiBODRUM’UN Gümüşlük Beldesi’ndeki 6. Uluslararası Klasik Müzik Festivali kapsamındaki yaz müzik okuluna katılan öğrencilerin oluşturduğu Tavşan Adası Quarted Grubu, sahneye çıktı.
- Sıla, unutulmaz gece yaşattıMUĞLA’NIN Bodrum İlçesi’ndeki Hadi Gari Disko’nun 30’uncu yılına özel olarak hazırladığı konserler serisi devam etti.
- Gerçeği hiç aratmadı herkes çok etkilendiÇeşme Belediyesi’yle Arama Kurtarma Derneği tarafından 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 10’uncu yıldönümü nedeniyle tatbikat düzenlendi.
- “Yapı denetimi formalite”İzmir Ticaret Odası (İZTO), 17 Ağustos depreminin yıldönümünde “Deprem ve Yapı Denetimi” konulu panel düzenledi.
- Eylemci işçilerden ölüm orucu tehditiKarşıyaka Belediyesi Örnekköy Şantiyesi önünde işlerine geri dönebilmek için 3.5 aydır eylem yapan Kent A.Ş. işçilerinin, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ylason kez görüşeceği bildirildi.
- Efsane gül bahçesi tekrar kuruluyorKÜLTÜRPARK eski simgesine kavuşuyor. Bir zamanlar efsane olan gül bahçesi tekrar oluşturuluyor.
- Tartan’dan yerel yönetim dersiKONAK Belediye Başkanı Hakan Tartan, Çiğli Rotary Kulübü’nün Karşıyaka Vilayetler Evi’nde düzenlediği toplantıya konuşmacı olarak katıldı.
- “Ekonomi gündemden düşmesin”UŞAK Organize Sanayi Bölgesi ve Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TUGİK) Genel Başkanı Hazim Sesli, Türkiye’de gündemin çok çabuk değiştiğini söyledi.
- Sıkıyönetim gibi karar!MUĞLA’NIN turistik ilçesi Datça’da, işyerlerinin açılış ve kapanış saatlerinin belediye tarafından değiştirilerek, öne çekilmesi; restoran, bar ve kafeterya sahiplerini isyan ettirdi.
- Şimşek oyuncu alıyorTransfer yasağını kaldıran İzmirspor’da takviye harekatı hız kazandı. Batman Bld’den Onur (kaleci), Marmaris Bld’den Doğukan (sol açık), Pendik’ten Ahmet’e (santrfor) resmi sözleşme imzalatan lacivert-beyazlılar, iç transferde de Rıdvan’la yeniden anlaşmaya vardı.
- Altay’da çifte müjdeKulüp doktoru Levent Köstem, aylardır sakat olan Tiago’yla, kamp döneminde tendon ağrıları çeken Ufuk’un, ligin ilk maçında oynayabilecek durumda olduklarını açıkladı
- Fırtına Körfez’i bekliyorTSYD Ege Dostluk Turnuvası’nda üçüncü olan Bucaspor’da, cumartesi günü Yeni Buca Stadı’nda Kocaelispor’la oynanacak karşılaşmanın telaşı başladı.
- Hakemler maratona hazırManisalı hakemler, 2009-2010 sezonunu 19 Mayıs Stadı’nda düzenlenen törenle açtı.
- İZVAK’tan seminerİzmir Gücü Spor Vakfı’nın (İZVAK), Futbol Federasyonu’yla birlikte düzenlediği ‘Futbol Eğitim Semineri’, Atatürk Stadı Futbol Hakemleri Lokali’nde bugün 17.00’da başlayacak.