MEB GYS giriş belgeleri erişime açıldı
MEB GYS giriş belgeleri erişime açıldı 2013-MEB GYS'ye başvuran adayların, sınavlara giriş belgeleri erişime açıldı.
20.12.2013 Eğitim
Bakan Tekin'den yeni müfredat açıklaması! Yarın kamuoyuyla paylaşılacak
Bakan Tekin'den yeni müfredat açıklaması! Yarın kamuoyuyla paylaşılacak Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredat taslağının yarın öğleden sonra kamuoyuyla paylaşılmak üzere askıya çıkarılacağını bildirdi. Tekin, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adını taşıyan yeni müfredatla ilgili görüş ve önerilerin "gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden paylaşılabileceğini bildirdi.
25.04.2024 Gündem
2023’te de eğitim çok konuşuldu
2023’te de eğitim çok konuşuldu Eğitimde yaşanan gelişmeler yıla damgasını vurdu. Milli Eğitim Bakanı değişti. Liselerde sınıfta kalma geri geldi. İlkokullarda sınav kaldırıldı. Akran zorbalığı müfredata girdi. Açık liseye geçişler sınırlandırıldı. Üniversiteye girişte 34 yaş üstü kadınlara özel kontenjan ayrıldı...
29.12.2023 Eğitim
7 bin rakibini geride bıraktı! Dünyanın en iyi 50 öğretmeninden biri seçildi
7 bin rakibini geride bıraktı! Dünyanın en iyi 50 öğretmeninden biri seçildi Erzurumlu Tuba Dumlu Güler (39), '2023 Global Teacher Prize' yarışmasında, 130 ülkeden 7 bin rakibini geride bırakıp dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına girdi.
3.10.2023 Eğitim
'Yumurta' davası AYM'den döndü; 9 yıl sonra yeniden öğretmen
'Yumurta' davası AYM'den döndü; 9 yıl sonra yeniden öğretmen Trabzon'da 10 yıl önce başbakanın konvoyuna yumurta attığı iddiasıyla yargılanıp, meslekten ihraç edilen öğretmen Seçil Esmanur Erdem (51), Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurdu. Delillerin somut olmadığını ve adil yargılanma kapsamında gerekçeli karar hakkının ihlal edildiğini belirten AYM'nin kararı sonrası yeniden yargılanan Erdem, haklı bulundu. Erdem, 9 yıllık hukuk mücadelesinin ardından yeniden mesleğine döndü.
6.07.2023 Gündem
5 yıl sonra  yuvaya döndü
5 yıl sonra yuvaya döndü Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) Bakan koltuğuna oturan Prof. Dr. Yusuf Tekin, aslında MEB’e çok uzak bir isim değil.
5.06.2023 Eğitim
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Cevapları 2022-2023
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Cevapları 2022-2023 Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile öğrenciler yoğun bir ders dönemine girdi. Eğitim öğretim hayatının önemli derslerinden birisi de Türkçe’dir. Türkçe kitaplarında birbirinden farklı konular ve etkinlikler yer almaktadır. 7. sınıf öğrencilerinin kendilerini geliştirmesi için bu etkinlikler genellikle ev ödevi olarak verilir. Kitaplardaki etkinlikler ve örnekler MEB kararı ile yıldan yıla farklılık göstermektedir. Öğrencinin dilsel becerilerini geliştirmeyi amaçlayan 7. sınıf Türkçe ders kitabı MEB ve Özgün Yayınları olarak ikiye ayrılıyor. 7. sınıf Türkçe ders kitabı Özgün Yayınları cevapları için “7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 2022-2023” içeriğimize göz atabilirsiniz.
1.12.2022 Eğitim
İmam hatiplerin oranı yüzde 13,5
İmam hatiplerin oranı yüzde 13,5 Yapılan bir araştırma sonrasında ortaya konulan rapor, üzerinde hep tartışılan bir konuyu açıklığa kavuşturdu. ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen bir toplantıda açıklanan, Türkiye’nin Özgün Eğitim Modeli İmam Hatip Okulları’nın hazırladığı 1913-2022 Raporu’na göre imam hatip okulları, tüm okullar arasında yüzde 13,49’luk bir orana sahip. Tüm ortaokul ve lise öğrencileri arasındaki imam hatip öğrencisi oranları da lisede 10,34; ortaokulda ise 13,87.
21.09.2022 Eğitim
İlk öğrencilerini bekliyor
İlk öğrencilerini bekliyor Demirören Medya Lisesi, LGS puanıyla alacağı ilk öğrencilerini bekliyor. Demirören Medya Center’da yer alan lisede öğrenciler, geleneksel ile yeni medyayı profesyonel isimlerden öğrenecekler.
6.07.2022 Eğitim
Okulda üzerine demir kapı düşmüştü! Kadir Efe için 130 bin TL tazminat
Okulda üzerine demir kapı düşmüştü! Kadir Efe için 130 bin TL tazminat İzmir’de, arkadaşlarıyla okul bahçesinde oynarken üzerine demir kapı düşmesiyle çapraz bağları kopan ve olay nedeniyle psikolojik sorunlar yaşayan Kadir Efe Çakar'ın (16) ailesinin Milli Eğitim Bakanlığı'na adli yardım talebiyle açtığı tazminat davalarında karar çıktı. Danıştay, MEB tarafından aileye 130 bin TL manevi tazminat ödenmesine, 185 bin TL maddi tazminat için ise yeniden karar verilmesine hükmetti.
15.06.2022 Gündem
Köylerde ‘zil sesi’ yeniden duyulacak
Köylerde ‘zil sesi’ yeniden duyulacak Yıllardır kapalı kalan köy okulları, yeniden açılıyor. Yeni düzenlemeyle öğrenci sayısına bakılmaksızın köylerde ilkokul eğitimi verilebilecek, en az 5 çocuk bulunması durumunda ise ana sınıfı açılabilecek.
21.05.2022 Gündem
Nazif Yılmaz kimdir, nerelidir? Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcı Nazif Yılmaz kitapları, biyografisi
Nazif Yılmaz kimdir, nerelidir? Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcı Nazif Yılmaz kitapları, biyografisi Son dakika haberlere göre, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Nazif Yılmaz atandı. Nazif Yılmaz kimdir, nerelidir? soruları ilgi görmeye başladı. İşte Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcı Nazif Yılmaz biyografisi
8.01.2022 Gündem
Maaş sevindirdi sınav düşündürdü
Maaş sevindirdi sınav düşündürdü Milli Eğitim Şûrası’nda Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun Meclis’e sunulacağı ve maaş artırımına gidileceğinin açıklanması olumlu karşılanırken, sınava tabi tutularak öğretmenlere farklı unvanların verileceğinin belirtilmesi tepki çekti.
3.12.2021 Eğitim
Liselerde her sınıf seviyesinde geçiş hakkı
Liselerde her sınıf seviyesinde geçiş hakkı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de önceki gün yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni yönetmelikle, 7 Eylül 2013 tarihli yönetmeliğin, ortaöğretim kurumları arasında nakil ve geçişler, kontenjan belirleme, başvuru ve değerlendirme, öğrenim hakkını düzenleyen maddelerinde değişiklik yapıldı.
15.10.2021 Eğitim
Her adımda öğrencinin yanında
Her adımda öğrencinin yanında Eğitimde 35 yılı geride bırakan Sevinç Koleji, yetenek keşfinden kariyer tercihine kadar öğrencinin tüm eğitim hayatını planlıyor.
28.05.2021 Eğitim
Tövbeler Olsun Eda kimdir? Gaye Turgut Evin nereli, kimdir? İşte, Gaye Turgut Evin hayatı
Tövbeler Olsun Eda kimdir? Gaye Turgut Evin nereli, kimdir? İşte, Gaye Turgut Evin hayatı Tövbeler Olsun dizisinde Eda karakterini canlandıran oyuncu Gaye Turgut Evi, Savaşçı dizisindeki performansıyla dikkat çekmişti. TRT dizilerinden Tövbeler Olsun oyuncu kadrosuna dahil oldu ve hayat vereceği karakterle beğeni toplamaya hazırlanıyor. Gaye Turgut Evin kaç yaşında?
6.12.2020 Cadde
Türkiye’nin en güzel rekoru
Türkiye’nin en güzel rekoru Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu’na göre Türkiye kitap üretimi konusunda temmuz ayında 60 milyondan fazla kitap üreterek tüm zamanların temmuz rekorunu kırdı. Yayıncılara göre tablo ümit verici
4.08.2020 Kültür Sanat
Çocuğunuz okula hazır mı?
Çocuğunuz okula hazır mı? İlkokula başlama yaşı 69 ay oldu. 66 aylıklar da velilerinin izniyle okula başlayabi-liyor. Ancak eğitimciler alt sınırın 72 ay olması gerekti-ğine dikkat çekiyorlar.
12.06.2020 Eğitim
Öğrencinin yetenek haritası çıkarılıyor
Öğrencinin yetenek haritası çıkarılıyor Sevinç Eğitim Kurumları çatısı altındaki Sevinç Koleji, İstanbul’da 11 kampüsünde çağdaş ve yenilikçi eğitim anlayışıyla uluslararası standartlarda hizmet sunuyor. 34 yıllık deneyimiyle markalaşan kolej, dünyadaki yenilikleri uygulayarak uluslararası standartlarda eğitim veriyor.
21.02.2020 Eğitim
Tümamiral Yaycı’dan yeni kitap! Kıbrıs Ortadoğu’nun sabit uçak gemisidir
Tümamiral Yaycı’dan yeni kitap! Kıbrıs Ortadoğu’nun sabit uçak gemisidir Libya ile geçen kasım ayında imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası’ndaki tezleri 10 yıl önce dillendiren Tümamiral Cihat Yaycı, bu kez zengin enerji kaynaklarını barındıran Doğu Akdeniz’i konu alan ‘Doğu Akdeniz’in Paylaşım Mücadelesi ve Türkiye’ başlıklı kitaba imza attı.
18.02.2020 Siyaset
Liselere girişte MEB’in en zor yılı
Liselere girişte MEB’in en zor yılı LGS, 7 Haziran’da yapılacak. 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında okula başlayan 60-66 aylık öğrenciler nedeniyle sınava girenlerin sayısı, 600 bin artarak 1 milyon 800 bine ulaştı.

Son yıllarda hatalı soru iddiaları, tercih ve yerleştirmelerde yaşanan kargaşayla gündeme gelen MEB’in bu yıl bir sorun yaşanmaması için sıkı tedbir alması gerekiyor.
29.01.2020 Gündem
Taşımalı eğitim alarm veriyor
Taşımalı eğitim alarm veriyor Taşımalı eğitimle son 6 yılda, 9 milyon öğrenciye 16.3 milyar TL harcandı. Öğrencilerin kaza riskini göze alarak evlerinden kilometrelerce uzaktaki okullarda eğitim almasına, derslere yorgun girmesine neden olan bu sistem tartışılıyor. Sorunların çözümü için ise köy okullarının bir an önce açılması isteniyor.
10.01.2020 Gündem
Taşımalı eğitime 12.5 milyar TL harcandı
Taşımalı eğitime 12.5 milyar TL harcandı TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvuran bazı öğrenciler, köylerindeki okul kapatıldığı için başka bir okula gitmek zorunda kalmalarından duydukları sıkıntıyı ilettiler.
8.01.2020 Gündem
Eğitimde hedefler tutmadı
Eğitimde hedefler tutmadı Onbirinci Kalkınma Planı, Meclis’te. Ancak Dokuzuncu ve Onuncu Kalkınma planlarıyla karşılaştırıldığında okullaşma oranları, ikili eğitim, FATİH Projesi, yabancı dil gibi pek çok alanda tekrarlar ve uyumsuzluklar olduğu görülüyor. Karşılaştırmayı yapan Alaaddin Dinçer’e göre son 10 yılda eğitimde birçok hedef gerçekleştirilemedi
17.07.2019 Gündem
Okula başlama yaşı tartışması
Okula başlama yaşı tartışması Eğitimciler ve veliler tarafından çok tartışılan okula başlama yaşı, daha önce 72 aydan, 4+4+4 ile 60 aya düşürülmüş, sonra 66 aya çıkarılmıştı. MEB’in yaptığı düzenlemeyle okul yaşının, 69 ay olması öngörülüyor. Eğitimciler doğrusunun 72 ay olduğunu söylüyor. Veliler ise sıkça yapılan değişikliklere tepkili
21.06.2019 Gündem