Kültür Sanat 2014 Genç Bilim İnsanı Ödülleri seçiliyor

2014 Genç Bilim İnsanı Ödülleri seçiliyor

13.01.2015 - 17:01 | Son Güncellenme:

Bilime gönül verenlerden oluşan ve “Her Çocuk Mucit Doğar” söylemiyle birçok projeye imza atan Bilim Kahramanları Derneği’nin yürüttüğü Genç Bilim İnsanı Ödülleri projesinin bu yılki ödül töreni Mayıs ayında gerçekleşecek. Geleceğin genç bilim insanlarına ilham veren projenin bu yıl da büyük ilgi uyandırması bekleniyor.

2014 Genç Bilim İnsanı Ödülleri seçiliyor

Toplumun bilimle buluşabileceğini her sene yeniden kanıtlayan Bilim Kahramanları Derneği, 2014 Yılının Bilim İnsanlarını önümüzdeki Mayıs ayında ödüllendirecek. Her yıl büyük ilgi gören ve bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Genç Bilim İnsanı Ödül Töreni’yle genç bilim insanları tüm kamuoyu önünde onurlandırılacak.

Projenin Seçici Kurul’unu da belirleyen ev sahipleri bu sene Anadolu Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Gedik Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Berrak Kurtuluş ve İstanbul Bilgi Üniversitesi rektörü Prof. Dr. M. Remzi Sanver.

Projeye, temel bilimler ve mühendislik alanlarına katkıda bulunan, ülkemizde bu alanların görünürlüğünün artmasına ve gelişmesine öncülük eden 38 yaşın altındaki herkes başvurabiliyor. Genç Bilim İnsanı Ödülleri’ne başvuru için son tarih 28 Şubat 2015.

Ödül esasları hakkında daha detaylı bilgi edinmek için Bilim Kahramanları’nı ziyaret edebilir, başvurunuzu http://www.bilimkahramanlari.org/yilinbiliminsani/basvuru.html linkinden yapabilirsiniz.

Her çocuk mucit doğar” söylemiyle yola çıkan Bilim Kahramanları Derneği, bilimi toplumun odak noktası haline getirmek amacıyla gönüllü bir ekip tarafından kurulan, kâr amacı gütmeyen, kamu yararı gözeten bir kurumdur.